Monday, November 16, 2009

Inikah rupanya yang aku minum selama 29tahun?? OMG!!!

Semalam lepas kemas2 dapur, terdetik pulak di hati ni nak membuka dan mencuci filter Bio Aura utk pertama kali. Actually kalau ikut dalam manualnya, kena cuci tiap 3bulan. Tapi aku baru pakai dlm 2bulan.. ahh tapi tak pe la kan? Sebab rasanya mcm da tebal sgt kot smpai air yg kuar dari tap tu pon kecik gile n slow!
Nahhh..bukak2 je mak aiihh... kuning+hitam.. geliiiii...



Filter A yang menapis segala lumpur, pasir, batu2 halus, klorin etc.



Nampak cantik bukan? Yeaa..ini lah yang ada dalam
air paip di rumah kita kalau kita tak pernah filter sblm digunakan.
Benda ni yang akan sebati dlm badan kita. Mauuu??


*this pic is credit to Mai*



Hanya perlu dicucikan dibawah aliran air paip dengan menggunakan span jek..
Tapi aku lupa plak nk guna span, bole je...





Clear!! Kesan2 kuning tu bole hilang kalau aku cuci dgn span.
Ape le sengal..nk cepat punye pasal la ni coz nak jumpa customer yg order Bio Aura, nk g pasang kat umah dia..

Aku tunjuk kat mak.. Mak pun terkejut bila tgk 'kandungan air kita'. Ini lah yg dah sebati dlm badan aku selama 29thn ni. Kalaulah dari awal tau pasal produk ni, dah selamat lah at leat 2tahun usia aku dari segala kekotoran tu.

So kepada kawan2 yang sayangkan keluarga, apatah lagi yang ada anak2 kecil.. bayangkan lah kita kat rumah bukak tap dan tadah air dlm cerek. pastu bila mendidih, kita prepare utk buat minuman ataupun bancuh susu anak2. Air tu pulak tanpa ditapis dahulu... bagi anak minum???

Eiii Yucckss!!

Kesian budak2... Apalah sangat harga duit kalau nak dibandingkan dengan kesihatan dan kesegaran tubuh badan kita esp kanak2 kecil? Dan produk Bio Aura ni pun bukanlah mahal sangat. Masih mampu dimiliki. Kalau Astro pun boleh dilanggan dengan harga RM100 sebulan yang entah akan diguna selama mana dan di bayar tanpa ada apa2 peningkatan kepada kesihatan kita... FIKIRKAN LAHH!

4 comments:

dianasuhaileen said...

salam kak..just wanted to share with you..yang ni petua dari upline sye la..dia pesan kt saya, kalau nk cuci filter bio aura..seeloknya menggunakan berus gigi yang baru dan digossokan sehala..untuk pastikan yang kotaran dia betul2 dibersihkan...sekian terima kasih..
:-)

Sue said...

o yeahh?? thx for sharing info. akak rasa upline2 akak pon mcm ade bgtau ni tp maklum saje la kalau kelas waktu malam, sangapp je jadinye. hahaha..

thx ye dik..

mamalieyna said...

hehe..sempat promote gk ee..tp tu aa, kalo tak guna ni, mmg terang2 aa sume benda alah tu sebati dlm perut kita ee..huhu..en suami ada plan nk beli ari tu..kt tmpt keja dia, but tak menjadi lagi..tunggu seru smpai sekali lg..hehe..

Sue said...

mamalieyna : o ye ke.. kalau nak, bole je contact sue. takpun bagi ur contact numb...