Wednesday, November 25, 2009

Ujan2 pon tetapppp melawatt jugak

Yeahhh..sempat melawat Zoo Negara okehh!


Last 2 weeks, pagi2 lagi Damia kejutkan ayahnya ajak pi playgorund. Time tu tak hujan pon tapi da bole agak la bakal hujan coz cuaca sejukkkk je. Tetiba plak ayah kata 'Joommm gi Zoo!'

Alamak aiihh.. biar betul laki aku neh. Tak plan pa pe pon tetiba je ajak. Tapi aku ikutkan jugak la coz Damia excited sgt dahh nk gi zoo.

Dah siap2 tu hujan turun selebat2nya. So tunggu laaa hujan reda then baru gerak ke zoo. Ni 2nd time visit for Damia. 1st time visit utk Khalish. Tapi khalish tak paham pa pe pon lagi. So takde efek sgt la..hehe



Encemm takk?


Hehe masa ni lepas tgk show sealion. Dia tak nmpk pon sealion tu coz jauh. Khalish dok meraba2 dan menggabai2 rambut org je kejenye. Jenuh aku pegang tgn dia. hehe



Damia & Mr.Nelson



Damia yang request nk bergambar ngan patung ni. Comell je bila dia cakap2 n ajak patung tu bergambar.


Teruja tgk burung bangau yg besar2 dan sungguhhh banyak.




Damia tgk elephant dari jauh je coz takut.





Lajuuuuuuu je budak ni lari2.




Kali ni pegi tak jalan ke semua tempat la. Sebab da petang pon. Dan hari da start nk hujan. So 1st sampai tu kul 3.30pm sempat la tgk show sealion. Pastu jalan2 tgk ungka dan kawan2. Pastu pegi tgk badak air...lebah..


Damia excited nak tgk elephant. tapi bila smpai kat tempat tu, dia jadi takut pulak. Agaknye dah la nmpk zirafahhh yg tinggiiii. Pastu elephant besar bagak. Hahaha..tgk dr seberang jalan je! So banyak gambar Khalish je la nmpaknye... tu pon cranky tanak dok dlm stroller! Penatt la weiihh nk berdokonggg je. Lenguh tangan ibu, tau tak.





Budak tanak dok dlm stroller...



Owh lupa. Lepas tgk badak air n lebah tu, kitorg masuk kat zoo mini kanak2. Ada kambing.. pelanduk ke kancil ntah.. ade burung.. ada keldai.. Last time pegi ada spesis tikus besar bagak. Kali ni tak nmpak pulak..




Cakk~~!

Khalish buat muka selambeee je. Takde perasaan langsung!



Sebelum balik, kitorang sempat naik tram, round keliling zoo. Ehh tram tu baru tau. kena bayar lak tu. Dulu nye tram yg old-skool tu dah takde dah. Kami balik dalam keadaan hujan lebat. Sib baikk laaa sempat naik tram. Dan-dan naik terus hujan lebat. Huhu..


Khalish menanges2 nk kuar.

Lapar pun yea. Dan ngantuk jugekk



Damia nampak cam budak tadika la.. hehe


And last but not least... my faverettt photo!!!!


.


.


.


.



.



.


.


.


.


.



Harus di print at least size 8R nih!!!

So0o comelll tgk akak ngan adik ni!! Love both of u laahhh

By the way,
ade sesape interested dengan Premium Beautiful??
Ada 2 set saja yang available.
Free PB Wash okeh!!
Contact me for the price & discount ;)

5 comments:

mamalieyna said...

yeezz i like last pic too..so sweet.. ^_^.. dua beradik tu..kiut jek!

lily azliyana @ mama zara said...

yup..suka jugak gmbar last tu..sooo sweet the siblings..=D

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

they are soooooooooooo gorgeous...

Sue said...

mamalieyna : huhu...sweet kan?

mama zara: thx.. mmg suwweeettt

mama miya: huhu thx dear!!

Misbehave said...

su,tomeinye gamba damia n mr nelson tu!

also gamba last tu wajib print wat poster tu.hahahahha.