Tuesday, December 1, 2009

Photoshoot Damia - the besttt moment!!

I love photo!! Love photography!! Love d talent of photographer!

Aiihh.. bila laa mau terrer photography neh?? Owh- saya takde DSLR. Logik tak alasan?? ehehhe... Cerite pasal photographer ni kan.. 1st time hire photographer adalah masa wedding saya. 2006. Sukeee sgt!!
Kemudian, bila ada baby..sure la nk diphotograph jugak kan? Masa tu ilmu di dada sikit sgt... Sebab kalau byk da tentu masa umur 2hari je konfem sy hire photographer supaya dpt amek pic jari2 mulus... pic baby yg tgh yawn! Owhh sure heaven, kan?
Di usia 5bulan, damia da start tunjuk talent sebagai model iklan. Hehe ayatt je lebih! Masa ni kami hired Adinang. Under project KIDS JOURNAL. Lengkap dgn custom album. Anak sulung katakan..mesti lah beriya-iya. Thx Adi. Ingat smpai la ni. btw, congrats for ur new born, Umar Arjuna. Nama baby sangat gagah perkasa okehh...!!

Ini dia.. 2 keping gambar hasil tembakan Adinang.






Pastu, mula mengenali karya kak Zubye. Adore sgt2. Sbb dia mmg talented. Esp gambar2 babies. Kenal dia menerusi bual2 kosong antara forumer di MyBayi.com. Pastu dpt tau Mai okino penah hired dia, amek gambar nasya. So bile tgk gambar2 nasya tu, lagi la suke..
So 2nd photoshoot Damia adalah bersama Kak Zubye. Masa ni Damia berusia Setahun Sebulan.
Inilah gambar2nya... Ops, upload 2 keping je. Hehe..


Dan baru2 ni, kami sempat meluangkan masa utk berphotoshoot sekali lagi. Dengan kak zubye jugak! Cuma kali ni saya masih ralatt lagi coz tak dpt nk photoshoot dgn Khalish masa usia dia masih baby-baby. Sebab masa pantang tu kat rumah mak. So dgn damia yang cranky lagi. Jadi terlupa semuanya... tau2 je Khalish pon da makin besar.
Tapi kali ni rasa2nye benar2 menguji stamina Kak Zubye lah! Mana taknye... dia melayan karenah Damia yang tak penah kenal penat. Berlari ke sana sini. Pilih sendiri lokasi nk shoot kat mana. Haiihh.. baik hati sungguh kak Zubye ni. Memandangkan lepas turn kami tu ade pulak family lain yg hired dia, maka tak dpt lah kami nk pekena nasi lemak Tangling dgn kak zubye. Next time ye kak..Insyaallah...
Ni 1 je gambar nye. Tu pon 'curik' dari blog EOG. Tunggu dpt cd then baru upload yg lain. Gambar Khalish?? Tungguuu.. sbb budak sgt comel kan.. so kena tunggu lah!! hahahahha...




Senyuman dan tawa yang penuh ceria
lahir dari jiwa yang tulus dan suci


7 comments:

eyriqazz said...

Cantiknya gambar2 u ambil.Pakai kamera apa ye?Teringin nak beli kamera baru

Sue said...

gambar cantik? tq. tapi bukan saya yg ambil gambar tu. tu photographer yg ambil. guna DSLR camera. btw,thx singgah sini.

mamalieyna said...

eeeii bestnyer berfotoshoot..best3x..bila la ada kesempatan baeeeek cenggini...nk la wat gak...!

waa makin tak sabo nk tgk pic khalish lak...pasti lawa2 ni, sbb dak tecik tu encem.. ^_^

DYLA said...

lawa!

dah lama dah minat cara kak zubye tu.. dia memang terer la.. smua gmbr lawo.

Sue said...

mamalieyna: cepat..cepat tauu! rugi tak berangan jadik model bila ada org amek2 gambar kite. ehhehe.. ariff pulak tu pandai posing n senyum. laaagiii la sweet je nanti. Psttt..harga amat berpatutan!!

DYLA: thx.. hihi yups kak zubye mmg superb!!

lily azliyana @ mama zara said...

Laa..si damia ker tuh. ade tgk gmbar tu kat website EOG..hihihihi..nway, br pas ber'ps' ngan kak zubye last thursday. tp tk amik gmbar family pon. just Zara n her cousins. tk sbr nk tgu hasilnya..!!=D

Sue said...

mama zara : o ye ke?? mesti cunn nnt gambar zara, dont worry. ehhehe