Tuesday, June 7, 2011

500 oz :)

Arghh penat je taip panjang2 tadi, sekali bila klik publish, ilang sumenye. adoi.. malas dah nk taip macam2.

Cuti tinggal lagi esok sehari je lagi. Kejap je rupanya yea... kejap je dah 79 hari aku bercuti. Kali ni since kerajaan dah umumkan cuti bersalin boleh amik sampai 90 hari, macam rasa besttt je kan. Tapi aku cuma amik 80 hari je. Simpan sikit lagi 10 hari tu. Hehe... Simpan ape kes nye kan? Total cuti bersalin yang aku dah amik ermmm... 60 + 60 + 80 = 200 hari. So ada baki 100 hari lagi. Andaikata... a.n.d.a.i.k.a.t.a la kannnnnnn ada rezqi lagi sorang, amek la 90 hari dan burn je la 10 hari tu.





Gambar last week masa nak gi wedding kat Jerantut. Comel kannnnnnnnnnn ibu dan anak? muahahahhaaa...






Ni gambar latest, baru kejap tadi snap. Semangatttt.. dah 2 bulan dah umurnya tapi belum sempat gi check up lagi. Stock ebm terkini alhamdulillah da ada sebanyak 495.5 oz. Esok last day cuti, insyaallah bole top up lagi 20 oz. Kiranya aku masuk keje khamis ni, susu ebm dah ada approx. 500 oz. Wahhh seronokkkk.. dalam pada aku kata susu tak meriah, dapat juga kumpul sebanyak ini. Bangga... yeaaa mesti bangga sebab ini usaha sendiri. Usaha seorang ibu untuk anaknya. Usaha seorang ibu untuk menjalankan tanggungjawab menyusukan anak sehingga umur 2tahun. Insyaallah............ Sampai jumpa lagi. Bye



4 comments:

MARIA said...

Alhamdulillah..murah rezeki baby..maria pun masih tinggal 6 bulan lagi nak complete 2 tahun ni...moga tercapai hendaknya...

dalilarahmad said...

kak, tembamnya baby..
apa petua anak putih lebun..uih..nak juga..hehe

Sue said...

Maria,
wah lg 6bln yea? bestnyeeee..... insyaallah tercapai nnt

********

Dalila,
hehe takde petua pun. maybe rajin minum susu anmum dgn soya kot

Lily@MamaZaraZareef said...

alalalalala...chumeiiiiinya khalif..dhlah putih melepak..geram jek tgk..hehehehe