Monday, December 10, 2012

Persediaan berpantang


Pheww.. dah tak lama je lagi nak bersalin ni. Jumaat ni masuk 36minggu dah. Sekarang pun dah start rasa braxton hicks. Ape tu? Google je la kan senang... Lately ni pulak, kalau salah makan ke..makan banyak ke.. memang cepat je nak membuang. Tapi sebelum tu, dia punye angin bergulung2 dalam perut da macam kontraksi pulak. Cramp jadiknye perut aku... Tapi tu bukan braxton hicks la..heheh konpius pulak kang..

Kenapa aku kata da rasa braxton hicks? Sebab kadang2 perut aku mengeras semacam, tapi kurang seminit je la.. dan takde ritma. Maksudnya takde selang masa yang tetap. Dan kadang2 rasa sakit di bahagian pinggang. Tapi ikut pengalaman2 yang lepas, dah 3x bersalin pada minggu ke 39. So this time pun agaknye begitu lah kot... tak cepat, tak lewat. Dah masuk minggu ke 35 ni pun, beg hospital tak prepare pun lagi. Masih ada barang yang belum complete. Malas nak packing lagi.. Baju baby dah complete dah, insyaallah.. cuma toiletteries, wet tissue, changing mat, pampers je yang belum beli. Kain bedung pun ade 2-3 helai je ni..ingat nak buat lagi 2 helai jadik la kan. 

Barang-barang aku pulak.... setakat sweater dgn stoking tu ade la. Set bersalin belum beli. Bengkung ade.. yang macam tali kasut tu. Beli masa bersalinkan damia dulu. Satu je yang tebal. Ade 1 helai lagi tu dapat free masa beli set Amway masa bersalin khalif. Tapi nipis. Tak sedap langsung pakainye... 

Tapi this time rasanya nak berpantang dengan PREMIUM BEAUTIFUL. 






Sebab apa? 

Kalau pakai bengkung je.. cuma bengkung dari perut ke pinggul. Tapi kalau dengan PB, pakai satu set dapat khasiatnye dari atas sampai bawah. 

Pengalaman sendiri, pakai bengkung elok ketat, tapi tang dada tak jaga. Hehehe.. dulu lagi selesa pakai nursing bra yang longgar2, sebab senang nk bukak time menyusu baby. Kesannya? Sendiri mau ingat la kan... Tapi itu dulu, masa belum ada PB. Tapi bila dah ada PB mesti lah nak pakai..kan?

PB ada infra red, yang boleh membantu memecahkan lelemak di badan.. dan boleh shape satu badan... sape tak nak kan? 

Infra red ni juga bole melancarkan dan membanyakkan susu badan. Satu bonus di situ...!! 

So secara kesimpulannya,

KEBAIKAN PREMIUM BEAUTIFUL KEPADA IBU YANG BERPANTANG ADALAH:

  1. Melancarkan pengeluaran darah kotor
  2. Mengemaskan kembali dan mengecutkan rahim agar berada pada kedudukan yang betul
  3. Memperbanyakkan air susu
  4. Memudarkan strechtmark selepas bersalin
  5. Merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin dan membentuk posture badan yang menarik
  6. Menaikkan aset wanita (payudara dan punggung)
  7. Meningkatkan metabolisma badan dan menurunkan berat badan dengan cepat



Kalau nak tau lanjut pasal PB ni.. atau nak try PB (tengok perubahan sebelum dan selepas memakai PB), boleh la call/sms : 017-276 8818. Kami akan datang ke tempat anda. Tanpa sebarang caj!!!! 

3 comments:

gee ryder said...

Mcam senang je pakai pb ni tp duitla tak mengizinkan hehe

Sue said...

yup gee.. senang bangettt... nak bfeed pon senang je...yg penting breast masih ditempat asal before n after bfeed. tak macam pakai bra biasa, penat nak adjust balik agagaggaga

Diya Nadiya said...

I'm here kak as your followers :) (cik diya)