Saturday, April 18, 2009

1st day pumping

Excited nak buat stock ebm. Ikut jadual yg aku buat, isnin nanti baru start. Tapi nanti ujung bulan nak balik kg beberapa hari, sure tak dpt pump kat sana nanti. So tadi da start pumping.

Alhamdulillah... byk jugak la dapat. Aku simpan dalam bekas dadih kecik2 tu. Tadik pump dpt lebih kurang 120ml. So aku buat dlm 2 bekas. Rasa2nya khalish minum pon tak byk sgt tiap kali time menyusu. So rasa2nya cukup kot kalau 60ml tiap feeding time. Nanti nk train dia minum guna botol, baru tau byk mana dia minum...


**Lihatlah hasilnye... memberangsangkan! Pump kedua-dua belah B, tapi Khalish da menyusu sebelah kiri sblm pump**








**Khalish di usia Sebulan. Makin lebar dah mukanye..hehe



Malam tadi, masa aku tgh makan, damia main sorg2 kat depan tv. Khalish tido. Bila da selesai makan, damia dtg ajak aku ke depan.

'Buu..cepatla.. engok ayish...'

Aku ke sinki, basuh pinggan, basuh tgn... dan terus mengekor damia. Muka dia da penuh bedak. Dlm hati aku 'Jgn ko bedakkan adik ko da la...damia'

Sampai2 depan.. astaghfirullah.. penuh bedakk muka si khalish. Siap kat baju pun berbedak.

'Ayish akai bedak.. cantikkkkkk kann???'

A'aa..cantikkkk la sgtt.. Aku lap2 sket n snap gmbr ni. Takut tersumbat idung je... Biar da besar nanti damia tgk gamba dia ni ha.. nakal sgt!HeHe





7 comments:

As said...

byk gak susu sue ya... hmm damia kemain lagi bedakkan adik dia & dia... hehehehe
itulah kalo kiter x tgk dia buat aper... ader jer cam² menda nak dibuatnyer...

niza said...

hahahaha...pandai tul damia memake upkan adik dia...

atul said...

makcu, aku sejak lahirkan aien sampaila sekarang ni bg dia fully bf je...alhamdulillah, setakat ni cukup...aku pon bekalkan kat umah baby sitter tu berbotol2 bekas dadih yg panjang tu hari2... kat opis mase sebulan lepas masuk keje dptla pam 2 kali penuh bekas dadih tu, tapi skrg sekali je pam tapi still penuh bekas tu. i'allah, aku nak bg aien bf je sampai umur dia 6mths, and lepas tu campur2 makan nestum n susu umminya ni sampaila dia tak nak nanti.. i'allah...

atul said...

opss terlupe, aku pakai pam pureen je, beli kat tesco harga RM99, kalu kat the store harga RM139, pakai betri, senang je nak bwk ke mana2. aku tgk ko punye pam tu mcm payah jer, tiub mcm panjang jer...

Sue said...

as, mmg kena tgk slalu. ari tu adik dia nanges, damia tekup mulut khalish nk suh diam. sabo je la...

atul, cayok!! aku pakai pam spectra. elektrik. masa damia dulu aku pakai pam pureen bateri mcm ko tu. tapi tak leh blah la... susu tak kuar pun. tu yg kumpul duit beli spectra ni.

Tieha Zuan said...

mesti kalau zara ada adik sekarang, dia akan buat perkara yang sama.. cantikkan adik dia dengan bedak...

Marsha~ said...

wow... byknye susu.. bagus bagus.. rindu plak nak mengepam.. lama tak pam..