Wednesday, April 15, 2009

Kakak vs adik

Masih bertahan lagi...

Ikutkan hati nak je bagi pacifier.

Tapi takmo jadik cam kakak dia... jenuh nak tinggalkan paci.

harap2 abis pantang nanti elok la dia...

2-3jam duduk saje.. mendodoikan si kecik.

Memang cabaran. Sbb kakak dia dulu, senang nak jaga.

Kakak dia dulu, bagi susu, letak atas tilam, pandai2 la bawak diri sampai tertido.

Khalish pulak, minum susu, dodoi2 sampaii lelap. Letak atas tilam tak sampai 5 minit..

"Uwwaaaaaaa..Uwwaaaaaaaaaaa"

Betul la org kata, tiap anak ni lain pe'elnye..

Penat ibu. Kadang hangenn jugak. Tapi istighfar byk2. Bila ingat yg susah sekarang, Insyaallah akan datang senang.. sejukk sikit hati ni.

Yang si kakak pulak, kejap2 bukak pampers nak gi toilet. Nak kencing la... nak poo la.. adoih..
belum masanye nak potty training, yang.... Bagi ibu masa okeh!!

Nak tidokan khalish bukan senang. Tapi dengan senang hatiiiiinye kakak dia gi kejutkan adik, ajak main. Sabaaarrr je la!!

Bila ibu naik hangennn.. 'Damia nak ibu jadik ULTRAMANNN????'

"Tanak" sambil geleng2 kepala. Haaa.. tauuuu pun takut. Sbb damia takut tgk cite ultraman. Hihi..

Kadang2 kesian tgk si kakak. Saje je ibu perhatikan. Damia main sorg2. Cakap sorang2. Takde sape layan. Ibu kepenatan - sakit pinggang lepas berjam2 tidokan khalish.

Tapi pastu ibu ajak damia main.. nak pujuk supaya hatinya tak rajuk..

Owh ayah.. cepatlah balik. Damia nak gi playground ni....

1 comment:

As said...

hmmm.. sue .. anak² ni kan x sama peel nyer.. hmm cam kami lu.. adriana kuat gak nangis.. aqeel ni cool jer.. kalo letak x heran pun..
so sabo jer la...