Friday, April 17, 2009

Gud news!!!

Semalam, gi klinik. Check up khalish.

Semalam jugak Khalish genap umur sebulan.

So kena inject la.. nanges sikit jek. Baikk anak ibu.

Pastu balik umah amik kakak mia (coz dia da tido masa kitorg nk g klinik). Ibu nak shopping baju khalish sikit...

Heavennye dpt kuar rumah, jalan2 (naik kete je pun)

Pas beli2 baju sikit, pegi jumpa abang rimau (Maybank) dan nak balik.. Damia sibuk nak makan.

Lapar katanya sambil pegang2 perut. Cian. Ayah pulak bole menonong je bwk kete tak tentu jalan. Dah la bole sesat (tak la sesat sgt sbb ibu tau jalan tu...) tapi ayah da bwk kitorg menuju ke Jalan U-Thant, menghala ke KLCC.

Bayangkan jam masa tu da kul 5 lebih. Jammed gile tak hingat. Nak salahkan ayah pun tak bole. Dia mamai..ngantuk. So drive tanpa menggunakan akal fikiran. Hehehe...

Sejam lebih gak la merasa kebulor dlm kete. Nasib susu mia ade balance lagi. So dia alas perut dgn susu tu. Sampai Pandan Mewah, singgah makan kat Nasi Kandar Bistro. Kedai mamak feveret ibu.. sebelah Hosp Ampang.

Info khalish terkini:
Berat Lahir : 3.3kg
Berat umur sebulan : 4.6kg
Hmm... not bad!!! Yang lebih penting..........................
Berat aku turun sebanyak 15kg!!! Yehuuuuuuu....
Semalam jugak aku amik pil Noriday kat klinik. Tapi tak sure bila nak start makan. Dlm hati ni tanak makan pa pe pil perancang. Tapi ...ntah la..
Nak kena tanya iszan la pasal pil ni. ERmmm ada sape2 lagi yg penah amik apa2 pil perancang???

6 comments:

niza said...

bnyk gak berat ko turun...bagus2...
aku lu x penah pun mkn pil2 perancang nih...doc suh gak...tp haku kan degil...aku rancang sindrik jek sue...pandai2 ko lah nak suh laki ko tembak maner kan...hikhik..

PuteriSatu said...

waa....15kg tuh.....mesti slim nanti nih...

isz_3707 said...

WAHH KO..15 KELO OKEH..JELEZ AKU..NORIDAY BAGUS UTK IBU YG BELUM NAK NGANDUNG LAGI TP NYUSUKAN BABY ;)

Sue said...

niza, b4 ni mmg manual planning. tapi takut xcident lagi la......

pu3satu, tu la harap2 leh turun lagik nanti

iszan, ye ke.. tu la.. yg penting, berat badan naik tak nnt?

isz_3707 said...

ntah ek, ada org kata noriday menggemukkan tp aku tya doc dia kata family planning pill zaman skang xde yg menggemukkan. aku dulu masa mkn noriday lagi slim dr skang, skang aku mkn mercilon, tp aku gemok bukan sebab mercilon tp sebab makan 24/7, heeeeeeeeee

sori terbebel kat komenbox ko, haha

Sue said...

owh ye ke.. hehe.. so kena makan gak ni noriday neh..