Sunday, April 26, 2009

Lagi 2 hari je.. yuhu..

Salam semua...
Tak sempat nak update apa2. Setiap hari bz. Tapi kadang2 sempat jugak blog hopping. Cuma tak sempat nak update blog sendiri.
Lagi 2 hari tamatlah tempoh berpantang 44 hari. Alhamdulillah.. Lega rasanya. Sabtu depan 2hb pulak adik ipar ku 2 org akan berkahwin. Eh.. sorang tu yg lelaki da kawen da bulan 3 ari tu. Cuma baru nak buat kenduri belah lelaki je la. Lagi sorang pempuan. Ok la kan..
So pagi kenduri tu nanti ada majlis cukur jambul khalish. Ala..da alang2 dorg wat kenduri tu..tumpang la sekali. Tak yah byk2 keje lagi. So Khamis ni balik la ke kg halaman suami tercenta di Pahang. Family sana pun tak jmp khalish lagi. Hope sgt khalish tak meragam.
Semalam, gi tesco dgn damia. Since ayah damia keje, so aku mengajak anak buah jadik driver. Malas nk drive kete manual. Sakit peranakan aku nanti. Ehh bukan belagak. Ni betul2 sbb 2 hari sebelum tu aku drive sendiri ke farmasi nak beli susu damia. Da la asyik nak tekan2 clutch.. esok pagi aku rasa semacam je kat peranakan aku. Rasa cam bisa2. Tu yg tak berani nak drive manual. Malam tu terus call abang, suh tinggalkan kete aku pasni since da nak abes pantang. hehe..
Owh..masa nak g tesco, dlm pikiran ni mcm2 nak beli. Bila sampai je.. dgn damia lagi yg tak dok diam walau dlm troley.. terus aku lupa apa nak beli. Just amek pampers dan yg penting2 jek. Sebabnye?? Sesakk gile wehhh.. Pening aku tgk. Nak jalan pon berlaga2 troley. tensen je...
Mak suh beli lauk basah pun aku tak beli. Tak kuasa nak beratur2 bagai. Ahh...
Erm.. cite pasal brestfeeding pulak. Skang ni da makin kerap aku pumping. 3-4 kali sehari. Ok la kan.. cuma kadang2 ada masanya dpt sikit je. tak sampai 2oz. Pagi tadi dlm kul 8.30 pumping dapat la 8oz. Alhamdulillah..
Skang ni pun ada yg tolong aku pump. Tlg tambahkan susu agaknye sbb dia tgk susu aku pump tu tak penuh botol pon. Erm.. nak wat cemana kan? Aku relakan je la..
Okeh malas nk cite byk2. Layan je la gambar2 di bawah....



Khalish baru lepas mandi. Ceria je muka tu... pastu belum pakai baju suar da melalak2 sampai takde suara. Tak reti sabo kalo da lapar tu...

Ni kakak mia posing sblm gi tesco. jenuh nak suh ikat rambut. Kejap je ikat pastu di bukak nye.

My frozen ebm. Bole la kan.. mula2 pump dpt la dlm 70ml tu, simpan dlm bekas dadih kecik2. Skang kalu dpt byk, bole simpan dlm botol pulak.

Dan saje je nak introduce kan assistant aku yg sudi menyedekahkan susu dia, kot ada la susu tu...

.

.

.

.

.

.

.

Tiap kali lepas aku pump, damia akan tanya "Ibu.. dah??? Dah ke..?"

Bila aku kata "dah.." terus je dia amek botol tu dan pump kat dia pulak. Sabo je la...

5 comments:

Anonymous said...

mak cu, ejad just nak tanyer ok ker mildmilk tea tue??? makin byk kaa susu badan kita???

niza said...

hahahaha...sabo jek damia ni tau...ader susu ke yang??

Sue said...

ejad, tak pnh try lagi la milkmaid tea tu. tp org kata tu utk byk kan susu. skang ni just makan byk sayuran dgn minum jus dan susu jekk.. alhamdulillah ok. tp nnt nak try gak supplement camtu

susudalambotol said...

itu Mia ye? yg dulu adi ambik dia ye kak? :)

eazlye said...

hahahahaha...kLakar Lar damia tUh...