Tuesday, February 2, 2010

Medela Harmony utk dijual.... sudah dijual!

Tick Tok Tick Tock....
Bulan depan umur damia - 3tahun
Bulan depan umur khalish - 1 tahun
Ahhh cepatnye masa berlalu. Berkira-kira utk adakan majlis hari jadi. Kecil-kecilan pun jadi la kan? Teringat majlis hari jadi Damia tahun lepas. Masa umur 2 tahun. Masa tgh sarat mengandung. Nak pengsann pun ada walaupun cuma nak goreng meehun dan menu kanak2 mcm nugget, fries etc. Cuma jemput jiran-jiran terdekat dan keluarga aje. Tapi nasib baik masa tu kakak datang awal dan tolong. Hehe tak sangka pulak sepenat itu... Gile punye penat. Habis je acara, terus terbongkang dalam bilik melegakan pinggang. Huuuhh...
Minggu lepas bawa Khalish ke klinik utk check up. Ayahnya datang kemudian naik motor sbb nak terus pegi kerja. Sementara tunggu turn, minta ayah bawa damia pi breakfast kat kedai. Bila khalish tengok akak nye naik motor dgn ayah, terus dia bersuara:
'UUhhhhh...UUhhhh...'
Memanggil ayah atau akak la tu kot. Terus je bawak dia ke motor. Excited. Nak ikut naik motor sekali rupanya......







Akak damia pakai tudung ikut mood. Aku tak pernah paksa. Tapi selalu jugak la aku kata 'tak payah la pakai tudung...' Tak baik kan? Bukan ape..kadang da sikat rambut cantik2 pas tu pakai tudung. Kejap je pakai, pastu bukak. Bila bukak.. rambut da serabai.... Huhu...







Bila pegi check up ni... yang utama nak tau adalah BERAT KHALISH. Huhu.. teruja sungguh. Yang kedua nak tau.. berat diri sendiri. Hihihihi... sebab kat rumah tak de penimbang. Tah mana pegi tah...








Nama : KHALISH AMSYAR
Umur : 10 BULAN
Berat : 9.5kg
Panjang: 77cm (dah lebih dari tikar ukur tu...)






Milestone achievement untuk 10bulan ni adalah :
- da pandai panjat tangga
- da laju merangkak
- da pandai berdiri sendiri dan berpaut
- da cuba untuk berdiri tanpa berpaut
- suka makan bubur yang dimasak dgn broccoli dan ikan salmon
- suka makan roti
- da pandai 'maaa.. mammaaa..abbbahhhh....'
- bila panggil orang 'uuhhhh...uuhhh..'
- da tak sesuai guna walker sebab ketinggiannya. tapi terpaksa sehingga dia pandai berjalan nanti baru stop.
- banyak lagi la....
Tiap malam, khalish tido dalam baby cot. Kakak damia tido sebelah ibu. Tapi tengah malam pasti khalish bangun menyusu dan kemudian refuse utk tido dlm cot. So terpaksa letak tengah. Berlaga la dua beradik tu. Bila adik terjaga.. tangan cepatt je pegang kepala akak dan tarik rambut akak. Sabar je la. Akak pulak kalau terjaga, cepat je peluk adiknya. Sejuk hati ibu tengok anak2 macam tu.
Pagi semalam lepas mandi dan masuk bilik.. terlihat satu kejadian. Kelakar sungguh. Tak caya? Cuba tengok ni.... ganas ke tak ganas?




Selamba je kan? ni kena simpan n tunjuk bila da besar nanti.... ;)


owh ya. ada satu PENGUMUMAN nak dibuat di sini

Medela Harmony Breastpump untuk dijual.
Cuma digunakan kurang dari tempoh 1 jam untuk percubaan
Alasan untuk jual : Family telah hadiahkan breastpump yang dual pumping.
Pemilik : kawan saya :)

Price : RM200 (nego)

Sila hubungi jika berminat



7 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

hi sue....macamana leh terjumpa blog akak?....hehhehehe...igt2 la...masa island hopping dulu. haaa?....dah 2 anak?....akak baru sorang tu jer... :-)

Ezna Ahmad Khalili

Sue said...

kak.. 1st 'jumpa' masa contest kat lilcaliph tu..ape namanya, cutefam kot. tapi jumpa gambar je la.... hehe..

pastu semlm tgk blog lily mama zara yg buat contest holiday tu. so akak kan antara pemenangnye. sue pon ingat lagi nama dania tu. nama akak dpt tau pon masa contest cutefam tu. tgk2 blog akak... mmg betul la sbb cam lagi muka akak n family. heheh...

a'aa anak da 2. tak pe kak... usaha je. nanti Allah bagi rezeki, jgn risau... hehe

hayatizain said...

Both my kids pun sebaya your kids. Tahun lepas 2nd besday my son tak buat pun sbb masa tu dah start having mild contraction.Kesian kat dia. ;( Tahun ni tgh semangat nak buat double celebration untuk both of them. first and 3rd besday

Misbehave said...

hahahaha kelakar gambar last tu!
sonok plak tgk gelagata khalish n damia.

ni yg terasa nak bagi alya adik ni :p

Sue said...

hayatizain : o ye ke.. sebaya ekk? waaa nak buat double bday? mesti besttt kan? hihi excited sungguh kite bila jadi mak bapak ni kan..hehe

Sue said...

misbehave : ahaha...cepat..cepatt bagi alya adik tauu!

gee ryder said...

lmbt lg pulak nk bersalin kalo nk beli pun huhu