Wednesday, January 27, 2010

Adik berjaya!!!

Adikkk.. ingat ni. Tarikh 26 Januari 2010 adik berjaya naik satu anak tangga kat rumah Opah. Bangga ibu ni dik.... huhu...
Sebenarnye Khalish menangis2 nak ikut aku amek barang2 dalam kete lepas balik keje tu. Selalunye dia just berdiri je kat tangga tu. So semalam bila da bawak barang masuk rumah, Khalish still merengek2 kat tangga n cuba angkat kaki. Aku letak barang2 kat lantai dan perhatikan khalish in case dia terjatuh ke kan. Mula-mula dia berjaya angkat kaki kanan. Kemudian kaki kiri. Terus ku capai hp dlm handbag dan snap gambar dia.
Waaaa... pasni bersiap sedia la. Dia akan turun naik tangga la pulak!






Sempat toleh kat tv - tengok iklan!



Malam tu tengok Khalish ralit sangat dok tangkap belon. Bila dapat dia angkat tangan tinggi2 seolah-olah berkata 'Ho0reyyy.. da dapat!' Bila belon terlepas,seboleh-boleh dikejarnya. Dan tangkap lagi.














Pagi tadi Damia sibuk nak bawa beg sekolah dia. Haii... teruja betul nak ke sekolah. Sabar ye nak... Berat jugak beg tu dengan 2buah buku Grolier dia tu. Lepas tu pulak siap nak bawak adik dia. Si bebear tu la... Marah lak tu bila aku tlg bawa adik dia tu. Hihi.. katanya 'Mia nak letak sini' sambil tunjuk dada dia. Nak peluk la tuuu...




Haihh..anak2.. macam2 telatah. Hmm... lagi sebulan lebih lagi Damia ngan Khalish punye birthday. Kejap je masa berlalu. Rasa baruu je beranakkan diorang ni. Huhu....

6 comments:

mamalieyna said...

yeaaa..khalish berjaya! kena lebih hati2 la pasni, dh pndai 1 tangga, esok2 2,3 anak tangga la pulok! ^_^

seb baik arif takde tangga kt umah, tp kt umah ibu pengasuh ada..ada gk ibu dia bgtau arif memanjat, hope takde lah terjadi perkara2 yg tak diingini..yelah time ni kan diorang nk blajar hal2 mcm ni..

alala comelnye kakak, siap peluk bebear! ^_^

Misbehave said...

damia makin bam bam! gewammmmmm i tengok! hehe.

Sue said...

mamalieyna ,

baya2 ariff ngan khalish ni mmg suke memanjat. nk explore everything. kite la yg kena lebih aware takut terjatuh ke ape ke kan....

huhu..kakak mia mmg camtu. tu belum lg tgk dia gi cebok berak atau mandikan bebear. abesss basahhh lencun n terpaksa spin n jemur.ahaha

Sue said...

misbehave ,

dlm gambar mmg bam bam.. tp depan2 mcm kurus pulak ek.. tah la. heheh..tp yg pasti dia da makin tinggi. seluar sume da senteng!

As said...

amboi khalish dah berani panjat tangga erk.. huhuhu.. sue lelaki ni cepat jer expose menda...kami lu kakak nana dekat nak 2 thn baru berani naik tangga.. tuh pun bila tgk mama dia jeling dia dah takut.. Aqeel alak.. sejak tau merangkak.. slamber jer panjat tangga... kiter jeling pun x makan saman..huhuhu

Sue said...

betul tu as... anak laki ni tak makan saman gak ekk. ehhehe... tgk gayanya, khalish mmg lagi ganass tp pemalu jugak. bole? eheh