Thursday, January 7, 2010

Inai paling mahal...

Entry pertama di tahun baru 2010.
Aku.. bangun pagi.. menuju ke pintu nk amek towel. Pastu ternampak pulak penutup lipstick tergolek tepi pintu. Dengan purse pulak ada kat sebelahnya. Pelik. Ada pencuri ke? Ehh tapi kalau pencuri, mesti purse tu da di bawak lari. Carik handbag atas meja solek. Takde???? Mana pegi.... toleh kiri kanan.. haa tu dia.. kat tepi bakul baju. Fuhh lega.
Godek2 handbag. Nahh terjumpa lipstik yg tak bertutup. Pusing2 nk tgk lipstick. Ada kesan di guna. Tapi tak macam selalu pulak. kali ni macam lain macammmm je. Ok. Takpe. Da tau dah ni mesti keje si anak dara kecik ni malam tadi. Sbb ibu da tido awal. So dia tak leh lelap mata da tentu2 lah ini keje dia.
Ok mcm biasa. Nak pegi keje kena angkut adik (Khalish) dulu. Si anak dara aka KAKAk da membizi body kat rumah paklong, kat sebelah rumah je. So start kete. Handbag letak kat seat then letak adik dalam carseat. Kakak da kuar rumah n masuk dalam kete. Then ibu pon nak masuk dlm kete jugak. tetiba nampak kat handbag.
Apsal ada comot2 ni?? Rasanye kelmarin baru je lap dan bersih kasi kilat ini handbag..? Owhhh...kesan lipstick rupanya. Satu keje pulak nk amek wet tissue nk lap2 balik. Tak pe.
Then kakak tetiba nak pakai pampers pulak. Mmg spare kalau kt umah babysitter. Oh lupa. Kakak da tak pakai diapers. Tapi spare juga la. Masa nak pakaikan pampers perasan sesuatu di jari2 kaki kakak.
Ehh.. nape ni Mia? - ibu tgk skali lagi. Errkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!
Inaiiiii?? Tapiiiii...... uwaaaaa.. patutla lipstick ku da tak cantekk rupa dia. Rupanya Damia wat inai kat jariii kaki guna lipstickkk!! Adoiii.. demam rasanye! Manataknye.. INAI BRAND DIOR pulak tu... isk iskk iskkkkkk
Tapi aku tak marah pon. Mcm kelakar pulak rasanya.. Macamana la dia leh wat keje tu malam2, sorang2.. tah bila masa agaknye. Hehe.. Nakal betull anak dara sorang ni.
Gambar tadek pasal terhegeh2 dan terkocoh2 nk gi keje.

8 comments:

Misbehave said...

hahahahhaha damia damia.

inai brand dior kau dia pakai.hahahaha.

blikanlah dia inai rani 1.50 kt mydin tu.biar dia tenyeh puas2.hehe.

lily azliyana @ mama zara said...

ekekeke..bolehla plak die terpikir nk tonyoh lipstik kat kaki. slalu gegirl tonyoh lipstik kat bibir..hancur lipstik dior mama..=p

Sue said...

misbehave: salu kezen dia yg layan pakai inai rani tu. ni kezen da balik jb, inai rani pon da tadek..lipstick la jd mangsaaa.. mlm tadi dia buat lagi tp nsb baik cepat nmpk. hehehe

lily : tu la pasall. salu dia pakai kt bibir. agaknye dia tgk kaler merahh jugak mcm inai. hehe

Confession of a Coffeeholic Mama-Miya said...

wakakkakka..memacam peel..haru haru...

tp kagum coz dia bijak explore.

mamalieyna said...

looor kreatipnyer kak damia nih! hehehe..lipstik dibuat inai eh! hehe...sabo jerlah! ^_^

Sue said...

mama miya : owh i x terpikir pon itu satu cara dia explore dunia ekk.. betul, bagus jugak gitu. cuma memerlukan tahap kesabaran yg tinggi jugak la. huhu...

mamalieyna : hehe tu nasib baik adik dia belum bole jalan sendiri. tunggu la masanya nanti. Esok2 ariff pon da pandai, kita tgk la sndiri nnt ye. hehe

Ima said...

wahahaha, mia2...
sgt la shomel perangai die sue..
abeh la brg ibu di kerja kan...
hahaha, sakit perut aku bace!..

Sue said...

ima, tu ko baca pun sakit perut. aku yg tgk tiap2 hari handbag aku da tekeluar isi2 nya ni cemano pulak? hahahaa