Monday, May 17, 2010

Sudah kembali ke pangkuan keluarga...

10hb mei, telah berangkat ke Kuching untuk menjalankan tugas-tugas sebagai penjawat awam. Hehe.. intro mcm baca berita. Isnin tu, pagi2 pukul 4.30 sudah mengangkut anak2 masuk ke dalam kereta. Mujur laaa en.suami ada. Sebab macam takut pulak nk drive pagi2 buta tu ke Kajang. Nak singgah kat rumah babysitter lagi untuk hantar anak2. Dengan skang ni mcm2 kes.. takut. So paksa jugak en.suami pulang dan hantar kami anak beranak.

Masa ayahnya dokong damia, dia terjaga dan tanya 'Nak pegi mana malam2 ni?' ehehe kesian... kesian sebab dia akan ditinggalkan di rumah org. Dalam kereta pun dia tak nak sambung tido. Sebab katanya, nak ikut ibu pegi kerja. Sampai di rumah babysitter, menangis2 dia sebab nak ikut ibu keje. Last2 bawa jugak la ke office, sebab takut terlambat.

Masa kat depan office dan turun dari kereta, damia da nangis2 lagi sbb nak ikut sama. Dia ajak masuk bas. So layan jugak la.. kesian nak masukkan dia balik dlm kereta. Pujuk2 akhirnya dia akur juga.....


Masa kat KLIA, snap dan sms gambar ni kat hp ayahnya. Tak lama lepas tu, damia called sambil menangis2 minta ibu balik. Dia tanya ibu gi keje naik kereta ke bas? bila ibu cakap naik kapalterbang, makin menjadi2 dia nangis...

Sampai di Kuching dalam pukul 10am. Lepas lunch, terus ke Riverside Majestic Hotel dan check-in. Sempat lena dalam 20minit sebelum ke ballroom. Aktiviti rasmi tak banyak... Jom kita cuci2 mata tgk gambar je la ye. Malas pulak nak citer panjang2.
Pic ni di ambil masa Dinner kat atas feri di Sungai Sarawak. Ada show lagi lepas makan2 tu. dan ada karaoke.
Hari ke-3 kami ke Kg budaya Sarawak. Tak jalan semua pun sbb macam boring dan penat. Boring sebab da penah pergi. Heheh..









Masa sampai kat rumah Iban, bole sewa pakaian etnik diorang. So aku pun try la sementara rombongan lain belum sampai. Sekali masa tgh bersiap2, ahli rombongan pun sampai. Maluuu nye... Yang best, Dato' YDP pun try sekali.. Huhu... Da laaa jadik pengantin Iban. Hehe.. Cutting tak cun langsung. Sebab tak sempat nak pakai PB.




Yang paling best masa show la.. Tapi kali ni mcm kurang meriah compare 2-3 tahun yg lepas. Show time macam pendek sikit. Last, aku dan kawan2 sempat naik stage memeriahkan tarian.. hehe.. mmg happening! Hilang pening..






Ni kat salah satu kedai kat Main Bazar, Waterfront. Macam2 ada....





Sebelum balik ke KL, kami singgah ke Pasar Satok. Beli terubuk masin.



Then ke Kedai Kek Lapis Dayang Salhah. Meriah macam hari raya.. Bole rasa dulu sebelum beli.



buat lawatan ke DBKU. Muzium Kucing ni rupanya kat DBKU. Comel2 belaka..




Ni stock susu yang dapat dipam sepanjang di Kuching.
Alhamdulillah..
*lesson learnt - kalo travel jauh2 sila la beli cooler BOX. jangan guna cooler bag*

Bila sampai di KL rasa lega dan tak sabar2 nak jumpa anak. Bila khalish sudah berada di pangkuan, berkali2 dia toleh tgk aku. Agaknye dia terpikir.. 'Eh ibu ke ni?' Heheh.. bila masuk dalam kereta, terus dia tepuk2 dada aku.. tandanya??? Sudah rinduuuu sama susuuuuu... hihi...




My baby boy with a pink bicycles n pink shoes. ahahha...
*pinjam shoes lama kak damia*

6 comments:

gee ryder said...

ikan terubuknye nmpk fresh laa..

i pun xsmpai lg sabah swak

Enis said...

Respect la dengan Su, punya hati yang kuat...if akak, tak taulah macam mana feel nak tinggalkan si Lisa tu. So, far hanya pernah 2 malam je berjauhan dengan dia...itupun dah rasa sesak nafas ni...

mamalieyna said...

jauh berjalan tingglkan anak2 ye..sian diorang eh...kak damia dh pandai, tau la melalak..huhu..


*khalish nmpk dh kurang berisi, makin lasak lah ni..hehe...sweet je ngn pinky beskal n pinky shoes tu..hehe..

Sue said...

gee, yg fresh biasanya terubuk local. kalau terubuk import da tak bape fresh sgt. kalau pegi nnt, beli kat UITM punye ye... mmg fresh!!

*UITM - usahawan ikan terubuk masin :D

Sue said...

Kak enis,
tima kasih kak.. ikutkan mmg sedih jugak nk tinggalkan anak2. tapi kalau tak pegi, akak faham2 je la.. :) Untung lisa kan.. mesti manja sgt2

Sue said...

mamalieyna,
yup.. khalish mcm da susut.. tapi sebab dia makin lasak n nampak panjang je.. hehe tinggi.