Monday, August 24, 2009

1,2,3 Ramadhan

Salam..

Alhamdulillah, masuk hari ni dah 3 hari kita berpuasa. Dan alhamdulillah juga, masih belum terasa letih/dahaga yg amat walaupun berpuasa sambil menyusukan baby. 1st day tu.. kul 5pm baru terasa mencucuk2 kat perut. Masak pun ala kadar je la...

Semalam 2nd day puasa, sempat gi shopping kat Jusco Balakong. Dapat la beli baju raya sorang sepasang dua. Pastu baju2 wat basahan. Jadik la kan? Dah la ramaiiii sgt org. Nak parking pon ade yg berebut2. Pakai pulak mask sbb H1N1 ni kan.. Lemass aku. Bernafas pon abesss berkabur spek mataku. Hahaha.. Kang tak pakai en.suami bising bebel2. Bila dia tak nmpk mula la lorotkan ke bwh, tutup muluttt je. Last2 tgk2 dia nye mask pon da smpai ke dagu. Hehe..

Tapi ramaaaiiii yg tak pakai mask. Tak takut ke? ishh..

So far, bagi memastikan susu sentiasa ada, aku akan make sure bykkan minum plain water dan makan kurma. 2 hari kat rumah, tak pam pon sbb risau jugak kot2 susu kurang ke.. tapi Khalish minum ok dan tak meragamm pon.

Hari ni baru pam. Alhamdulillah.. ada la rezeki.

Waktu pam:
9.30am - 8 oz
12.30pm - 4 oz
4.30pm - 6 oz
---------
18 oz
---------
Tak byk beza dgn hari biasa. Cuma perasan juga.. kali ni lebih pekat. berkat makan kurma kot.
1st day berbuka, minum freshmilk blend dgn kurma. Yummyyy!! Tapi pekat la sbb susu kan... Hari ni nk try ice-blended kurma ngan longan pulak... huhu..
Ehh ok la.. nk balik. Selamat berbuka puasa.....

4 comments:

mamalieyna said...

Alhamdulillah dpt lalui 1,2,3 ramadhan dengan baik..kan.. lgi2 ibu bf ni kan..kena baik punya planning..! haidar ku dh taknak nyusu badan lagi!

dzi said...

sue, gambar pamili kat tepi tu kene tukar lah. nangis baby tgk muke dia tak masuk lg... huhuhuhuu

Misbehave said...

wahhh sue, arini mesti lagi byk sbb kurma + longan..

i smlm minum longan je pon Alhamdulillah menitik2 susu..hehe..

Sue said...

mamalieyna, betul tu. mmg kena planning betul2 supaya susu tak drop!

Dzi : alamak, ko perasan ekkk.. belum jmp pic yg seswai la... aku lupa aku d/load kat mana dulu. carik kat istockphoto takde pulak. thx ye...

Misbehave: Alhamdulillah.. da 2 kali pam ni nmpknye meningkat. Tapi takde la menitik2 camtu.. da 1wk susu tak menitik / tak basah baju..