Thursday, August 20, 2009

Berhati-hati dengan Kurma free...

Pagi tadi check email. Ada satu email fwded from my staff. Ceritanye begini... (amek dr email)

1.
Dear all my fren, > > beware wit dis product sbb ofismate aku baru je kene bende ni....last 2 days dia g service kete kat naza (setapak)....so naza bg free give kurma ni kat dia..smalam dia dtg ofis bwk kurma ni....ingatkan nak share ngan kteorg sumer...tapi ble tgk btul2 gamba kat kotak(gamba kat bawah), mcm gamba mother virgin mary...so kteorg sumer decide xnak makan sbb tanda halal pun xde.....kteorg pun bagi la kat ofismate lain(cina)...even cina tu sndiri pun xbg kte org islam mkn sbb dia kate tu gamba mother....ble dapt email ni dari org lain,kteorg sumer terkejut...alhamdulillah la kteorg beware ngan gamba yg ade kat kotak kurma tu...so yg lain2, please beware dgn gift yg org bagi di bulan2 puase ni....


2. Salam. Agak2 korang la kan, kurma ni halal ke x? Member aku bwk balik dari opis, ade customer bagi. Kurma ni dtg sekali dgn kurma2 halal yg lain. Klau korang peka, gambar depan tu mcm gambar Virgin Mary. Dikatakan, kurma ni diperam ngan holy water. So, beware my friends!! (sediakan payung sebelum hujan jer...al-maklum ler sekarang ni banyak sangat kes pelik....) "Ya Allah, selamatkanlah umat Islam yg sedang sengsara di Lubnan, Palestin, Afghanistan , Iraq , Chechnya serta diseluruh pelosok dunia akibat dari > angkara mungkar dan kekejaman musuh-musuh Mu. Peliharakanlah mereka, lindungilah mereka, kasihanilah mereka dan berikanlah rahmatMu ke atas mereka. Amin, ya Rabbal A'lamin."




Ish ish ish.. sampai camni sekali org buat kat Islam. Dah la nk bulan Ramadhan ni. Kurma mmg mesti ada utk berbuka dan sahur. Harap kite lebih berhati2.
*Brand kurma tu dah jelas brand MOTHER. Agama apa yg ada pangkat MOTHER & FATHER?? Fikirkan dan renung2kan..... Peringatan utk diri sendiri juga

6 comments:

As said...

ya la sue..kami dpt email ni gak.. takut nyer kurma pun ader mcm ni erk.. kena berjaga²
kalo nak beli la kurma yusoff taiyob.. hehehehe

Sue said...

betul tu As. beli la kurma yusoff taiyob..

p/s: Damia suke dgn iklan dia. hehe

Misbehave said...

zaman skang ni mcm2 taktik dorang wat kan sue..

tula, kena berhati2, nasib baik i x ske kurma..hehe.

mamalieyna said...

Masyaallah..sampai mcm tu org nk kenakan Islam ek..kita yg perlu lebih hati2 ni...kdg2 alpa juge,sbb brg yg dijual/diberi tu exceli khusus utk org islam .. nk bulan posa ni..huhu...sedihnye..so beware!

green apple said...

kuang ajaq dorang ni buat marketing eh?

Sue said...

Misbehave: u da selamat dahh.. nape ek x ske kurma? sbb manis ekk.. hehe

mamalieyna: yess.. kita kena lebih hati2 la..

green apple: yes.. mmg kuang ajaq btuiii kan?