Monday, August 10, 2009

Ehh... tak de pa pe

Sudah kembali bertugas! Yea.. Badan sangat letih. Da gi foot spa semalam pon rasa sakit dan lenguh2 lagi kaki ni.

Bekerja sambil anak2 tag along ni memang memenatkan!! Lagi pulak anak buah ku tak dpt ikut pasal demam panas pulak. Nasib baik bukan H1N1 (da buat test dahh). So bw my mom saje.

Khalish duduk dlm bilik je sepanjang ibu berkursus. Wat pe? Tido je la... pastu bangun minum susu dan borak2 ngan opah. Tu je la kejenye. Tido sedapp sgt sbb ada ekon kan?





Akak Damia??

BZ ikut ibu berkursus. Sib baik facilitator ni baik ati dan tak la strict sgt. Berkursus pon ala-ala sempoi je. Org lain berkursus siap baju batik kemeja bagai. Kitorang selamba je pakai t-shirt / blouse ngan jeans. Hehehe...

Pastu aku da konfius nk dgr sape punye lecture? Faci yg betul ke atau anak dara aku. Sebab suara dia tegelak2 dan cakap je da satu meetg room dgr. Sib baik ada urusetia (staff admin) tlg layan anak dara ku. Hehe





Takde ape sgt nk cite. Gambar2 damia swim dalam camera. Yg ni gmbar dr hp ku. Ermmm..
Owh ya. Anak2 ku da pandai bergossip nmpaknye. Tgk ni:




Sambil ibu membebel2 tah apa2, toleh2 anak2 da berbisik sesama sendiri. Tah ape la dorg merepek agaknye.

Semalam ptg jugak sempat ke Tesco beli keperluan damia ngan khalish. Apalagi, susu ngan pampers la. Sib baik Khalish bfeed lagi. So lebih jimat! Hehe



**Ensem gak anak ku bergaya ngan jeans. hehe.. Tu saiz 6mos tu tapi labuhnye cam ngam2 je. Cuma pinggang je ejas sikit**



Ini ke edamame? Aku beli kat nyonya jual asam kering2 kat Tesco extra Cheras. Dia tulis kat bekas tu GREEN SOYBEAN. Tak silap aku edamame tu dlm english is green soybean. So beli saje la... lagipun aku tau kcg ni sedapppp sbb da penah makan.


**ape kena mengena ngan tajuk daa?









6 comments:

Misbehave said...

btol la tu sue, itu yg goreng nye..sedap kan? hehe.
bestnye kursus leh bwk anak, jeles!!! ;p

As said...

uih... damia siap ikut p kursus ya... hehehe... hmm baik jer dia ya.. khalish lak makin ensem la.. ditambah pakai jeans tuh.. nampak cam dah besar la dia....

mamalieyna said...

salam kenal..
*ehehe..khalish dh pakai jeans..comeinyer...nk cari la utk haidar saya...hikhik..

Sue said...

misbehave,

o0 betul la ekkk? hehe tapi efek dia mungkin tak sehebat yg edamame segar dan direbus tu kottt..

jeles.. sila jeles.. (tapi penat gile dowh)

Sue said...

As,

hehe baikkkk? baikk sgtt.. siap terjun dlm pool tau. nasib baik pool budak2 dan paras bahu damia air nye. SO dia leh bangun sendiri dan berdiri. Berderauu darahh!!

Pasni mmg tak caya la nk bwk dia g pool kalo tadek ayahnye.. eii ngeri.

Sue said...

mamalieyna,

salam kenal jugak.

carik..jgn tak carik. tapi mcm da x baby la bile pakai jeans ni. hehe. Tapi smart la!