Monday, August 3, 2009

Edamame Beans


I NEED IT BADLY.
TO INCREASE MY MILK SUPPLY.
BUT NO TIME TO SURVEY/RICKY ALL OVER THE SUPERMARKET.
HAVE U SEEN THIS?? LET ME KNOW ASAP YA'
ada org kata ada jual di Carrefour dan Tesco. Ptg ni mau ke Tesco Kajang mericky mende ni. ada info kata Jusco Balakong ada jual ni tapi jauh bangettt. Kalo Jusco Maluri ada jual, alangkah baiknye. Tapi mmg tak dan nak pegi sana-sini mencarinya.
Owh.. please.. sape2 terjumpa benda ni kat Jusco Maluri / Carrefour Ampang / Tesco Ampang sila inform sy okeh!
p/s: ku google edamame, rupa2nya Posch Spice slim melim pasal makan edamame. Wahh sgt bagus!

8 comments:

hayatizain said...

salam sue,
minta maaf saya tak tahu mana nak beli benda ni dgn byk. yang saya tahu kat sushi king ada. Satu perkara yang saya tak leh lupa sampai bila2 ialah first time mkn saya makan dgn kulit2. Terkejut muka adik waiter kat sushi king tu. Rasa dia tak payah cakapla mmg tak sedap.heran gak kenapa ramai org yang suka.Tak lama lepas tu barulah ku tahu makan bean yang kat dalam tu je..hehehe..sedap rupanya...benda ni leh tambah susu ye..thanks for the info too

mazzuana said...

sue since edamame tu asal nya jepun, maka cariklah ia di Isetan Supermarket...

As said...

ooo menda alah ni leh tambah susu... ok la tuh.. tp x pernah nampak... porch pun mkn gak.. kasi kurus ker ini kacang?

Misbehave said...

sue, kt retoran jepun ada jual.kt isetan pon ada rasanya.

kt fudcot menara citibank pon ada jual yg garingnye, mmg sedap mcm kacang parang yg manis.hehehe..

Sue said...

hayatizain: hehe.. sue tau pasal ni pun dari rakan SUSUIBU. since edamame ni sejenis kekacang, mmg suke sgt la. lagipun byk khasiat dia rupenye. tak caya, cuba google tgk.

mazz: thx 4 ur info. akan ku carikkk

As: yups.. ini kacang kaya dgn sumber protein kalo x silap le.. tak abes study lagi. hehe. Dahhh tak yah nk kurus2. Lagi 3 bulan perut mu tak leh slim dahhh.. hehe..congrats ye as

Sue said...

misbehave, ye ke.... thx ye. bole dicarik ni nanti

Nor Jannatul Fadilah Abu Zarin said...

kacang ni bukan ke jual kat pasar malam dalam kotak plastik tu? 1 kotak RM1.50...kalo betul produk ni, aku pon nak makan gaks, dah 8 bulan aien still exclusive bf, alhamdulillah....:)

Sue said...

atul, bukan la... yg kat pasar mlm tu kacang peas namanya. hehe.. hok ni green soybeans a.k.a edamame. aku x jmp lagi tp semlm pi tesco extra, beli yg green soybean goreng/panggang tu je kat org jual asam2 tu. x sure la sama ke tak ngan edamame.