Wednesday, March 17, 2010

No bday party ke??

Menjawab pertanyaan yang datang dari beberapa orang - tak buat bday party ke?

Oh..bday tu disambut, tapi party tu belum diadakan lagi buat masa ni. Birthday damia sudah disambut secara kecil-kecilan. Tapi itu pun cuma pre-party aje sebab ada family yang tak dijemput masa tu. Ohh jangan kecik ati ye.... cuma masa tu makan main2 je. Hehe..
Cuma masih rasa bersalah kalau tak celebrate birthday Khalish yang ke-1 ini. Masa damia dulu, excited! Walau majlis yg biasa-biasa aje.. tapi bajetnya cecah ratusan ringgit juga. Tapi hati ini meronta juga untuk celebrate bday Khalish. Memang dia tak faham lagi, tapi nilai gambar yang ada gambar khalish memakai party hat.. dengan kek angka 1... adalah sgt2 berharga! Sebab yg saya punye dulu pun masih ada disimpan. Kek angka 1 jugak....
Tapi memandangkan bajet constraint sebab ujung bulan ini kami akan berpindah rumah.. dan da tentu nak masuk rumah memerlukan bajet tertentu, makaaaaaa... oh bukan takde celebration.. tapi mungkin akan ditangguhkan ke bulan 4. Celeb kat rumah baru (bukan baru yg betul2 baru ok..) sure lagi best kan...
Dan biasa la.. being me.. kalau nak buat apa2 mesti nak perfect. Ibaratnya kalau gunting kertas ikut any shape, mesti tak leh ada mistake! Walaupun benda nak dibuat tu cuma yang biasa2 aje. Yang penting, sedap mata saya memandang. Apatah lagi kalau celebrate bday tu nanti adalah untuk 2 orang kanak2 kecil. Oh ye... utk bapak kepada kanak2 itu.. nnt kita citer lain ye bangg... :D
Tentang hadiah.
Untuk damia dan khalish, sudah ada perancangan tapi belum dibeli lagi. Tunggulah semuanya dah setel. Yang penting hadiah untuk diri sendiri dulu mesti ada yea bangg.. Hahaaha... nak masuk rumah, yang penting adalah PETI SEJUK!!!!! Sebab nak simpan stock ebm khalish. Itu kena setell kan dulu. Sorry ye anak-anak.... :D
Untuk en.suami, pun sudah ada perancangan. Tapi haruslahhh dirahsiakan dulu. Dan yang penting, abang pasti suke nanti! Hehe.. doa2kan je la biznes ayang ni berjaya ok.
Ermm ok lah. O-yea... umur khalish sudah setahun tapi dia masih belum berjalan. Semalam hari jadinya, baru dia pandai berdiri sendiri tanpa pegang apa2. Bravo0o0!!! Dan yang penting, dia nak makan makanan kakaknya je.. da besar kottt.. bubur sendiri tanak makan. Nak makan org besar punye. Adoiiyaiii... bila tak bagi, merajuk2 siap hentak2 kaki dan baring kat lantai sambil tutup muka kat lantai.. UWaaaaaa... tak tahan ibu tegelak tekekek2. Selalu dibiarkan aje sbb COMEL ok...!! Ihihi...

4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

alamak..lupe nak tinggal komen semalam..Happy 1st Bday Khalish!!cepat2 jalan nnti leh main kejar2 dgn kakak Damia yek..hehe

Sue said...

lily,

huhu thx dear... skang ni dok gian panjat tangga. penat ibunye dok duduk-bangun.. hehe boleh kurus ni!

Ima said...

happy beday khalish...
hak2...sama mcm anak aku lu...gian pjt tangga sue...
penat wehh, nak naik sampai atas skali...pastu sebok nak turun...
tp, ko jgn isau sue...bile dah jln, aku rs mesti die lupe nak pjt tangga...
anak aku bile dah jln, lupe trus tangga...lega aku noooo!!

Sue said...

ima,

thx. ahaha mmg gitu tpi nk tnggu dia pandai bejalan tu yg lambat sket tu. dia baru belajar berdiri sendiri. tpi kalau tatih sambil berpaut tu ada la...

kalu ko takde masalah kot. haku ni haa montot berat naauu kalau da duduk tu, mmg mulut lagi lajuu dr anggota yg lain la nk bergerak. ekekeke