Wednesday, March 31, 2010

Misi membeli-belah

Tak plan pun nk celebrate. Hari Jumaat sebelum balik kerja, called abang dan inform dia yang aku just nk buat simple celebration. Dalam kepala, just beli kek dan masak laksa. Jadik la...

So hari Sabtu pagi plan nak ke Tesco tapi mak ajak ke pasar Ampang. Beli sikit barang basahan harian dan sikit untuk jamuan esoknya. Seronok sekali sekala ke pasar. Barang fresh. Lagipun pasar situ bersih dan tak de becak2. Kalau ke pasar Pudu alamatnya memang aku pakai seluar buruk je la.. Hahaha...


Khalish masa kat pasar tu da mengantuk sebenarnye sebab bangun pagi sangat.

Muka pun muka toyeee je.. cian anak ibu ni!




Damia, memang teruja kalau jumpa ikan keli. Dia suka tengok ikan tu bergerak2.

'Ini apa, bu? Leh mamam tak?'



'Ermmm cedapp je buah ni'



Masa hantar separuh barang ke kereta, Damia sibuk nak call ayahnya. Pastu nak telepon kena gi jauh2. Ni memang sebijik gaya ayahnye kalau tgh jawab call.


Masa nak keluar dari kawasan pasar tu, ternampak orang jual anak2 ayam itik kat tepi pagar pasar. So parking kereta kat tepi dan bawa Damia ngan Khalish tengok anak2 ayam tu. Comel!

Damia nak! Dia geram.. tapi kat mana nak bela..






Khalish pun teruja tengok anak2 ayam/itik/angsa



Pastu ke Tesco Xtra Cheras pulak. Mencari barang2 lain.




Excited sungguh!!!










Ok.. nanti sambung lagi. :)


p/s: macam tak kena tajuk tu kan?


4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..serius btol gaya damia call ayah nye tuh..siap cekak2 pinggang lagi..marah ayah tk balik teman shopping ke..hihi

mamalieyna said...

woo excited khalish naik mende alah tu eh, dak ayep fenakut..!

huhu, serius tul cara kak damia menelepon si ayah..hehe..mcm2..

Sue said...

lily,

a'aa.. dia call tanya ayah kt mana.. pastu tah ape dia potpet tah..

***********

mamalieyna,
khalish 1st time naik. Bila lagu da abes n nk angkat dia...pandai pulak dia marah. terpaksa la masuk duit lagi. eehhe...

damia, sebijik gaya ayah dia tu.

hafizayusoff said...

hihi.. comel damia b'gaye sambil pegang phone.. ala2 model gitu