Monday, April 5, 2010

Minnie & Baby Mickey Mouse.. in da house!!

1st of all.. TQ to cik Ajan coz upload pic2 ni kat FB. Jenuhhh aii nak kopipes. Maka terpaksa la pilih pic mana yang boleh menang. Yang lain, nanti i kopipes thru pendrive ye... :)

Ok. Ini cerita majlis harijadi Damia & Khalish. Masa nak tempah kek tak tahu nak letak gambar apa. Selalu tiap tahun *ceh padahal baru kali ke-3 ni* print siap2 gambar apa nak letak atas kek. Tapi kali ni sebab last minit nye plan.. redah aje lah! Damia nak princess. Tapi pikir2 balik.. letak mickey & minnie je la.. dah itu je yg ada kat kedai kek tu. Hehe.. tu pun pic customer dulu2 punye...



Nur Damia Qaisara
09-03-2007

Khalish Amsyar
16-03-2009


Baby Mickey Mouse & Minnie Mouse
2kg
Flavor: Choco Lychee Sponge Cake
Fresh Cream
From Mon Cherry
Setakat ini, setiap tahun tempah kek di kedai yang sama. Mon Cherry, dekat sebelah KFC Taman Pertama. Depan Velodroom Cheras. Sedap! Untuk birthday cake kanak2 dia memang guna fresh cream sebab tak berminyak. Nak cuci pinggan pun senang!
Lagi satu yang saya suka.. Dia pandai lukis! Memang cantik dan takde cacat cela. Cuma kali ni agak ketara tang kasut baby mickey tu. Hehehe.. Tak kisah janji sedap!
Majlis cuma jemput adik-beradik dan jiran terdekat. Budak2 lelaki tu anak2 jiran. Ada lagi yang lain tapi malu nak join. isk iskk
'Ni Mia.... *sambil tunjuk Minnie Mouse* Ini adik *tunjuk Baby mickey*'
Damia pandai... tak keco pun nak tiup lilin adik dia. heheh
Khalish standby... nk potong kek dgn geramnya..
DAN..
Tangan kiri lagi laju drp kanan maka dia da tepuk kek tu.. yg kemudian pakciknya nampak dan amek tgn khalish dan sapu kat pipi sendiri... Ciann dia terkejut!



Adik - Syaidi - Balqis
Yang 2 tu adalah anakbuah Khalish. Yea.. cucu ibu.. ;)
Khalish tak berapa enjoy. Yea.. dia masih baby compare damia dulu. Tak pe.. ibu masih ada baby lagi.. heheh belum toddler!!! Khalish letih dan mengantuk sbnrnye..



********************
Ok ini cerita weekend yg lepas. Sabtu kami ke Sunway Lagoon. Seronok! Tapi masa masuk kereta cek henpon rupanya bateri da kong! Tak dpt nak snap pic. Harap henpon ayahnya aje la.... Camera plak rosak tak ganti2 lagi. Uihhh... hehehe ade can nk beli camera baru ni!

masa mandi tak amek pic coz brg2 simpan dalam locker.






Dalam kereta, budak2 kecik terbongkang keletihan!
Cuma aku je lately ni tenaga berganda2. Kalu tak da jalan2 camni sure cepat moody dan letih.
Agaknya sebab aku minum cocoa collagen kot. Rasanya la.... kan? Hehhehe...
Eh ok la.. nak fetch anak2. Bye!

6 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

wow weee..besarnye kek damia n khalish..cute sgt mickey n minnie mouse tuh..=)

As said...

cantik giler cake tuh... besar nyer.. maklum la 2 org punya b'day... hmmm sure sedap kan... khalish sama b'day ngan arrez la..hehhehe
happy b'day to damia n khalish

mamalieyna said...

wow besarnya kek..law00..meriah...! sambut camna pun tak kisah, janji anak2 happy kan.rasa diraikan! ^_^.. ala nape nangis lak khalish tu, nantuk eh..sian die..hehe..takpe next year boleh happy2kan diri eh, besar sket dah time tu..hehe..

Sue said...

lily,
hehehe..mmg cute kan mickey & minnie tu..

*********

As,
memang kena tempah at least 2kg kalau nak buat gambar mcm tu. Lagipun family member ramai..so mmg habis la kek tu. hehe yup as..bday khalish sama ngan arrez.

oh kek itu memang sedap. my mom yg bukan penggemar kek dan tiap tahun dulu tak penah pun amek rasa kek..tapi kali ni dia try n dia kata SEDAP!

************

mamalieyna,
betul..biar simple pun tapi budak2 happy. Haha khalish nangis sbb tekejut pakcik dia sapu cream kek tu kat pipi dia.. sbb tgn dia da tepuk kek tu n ada cream, terus pakcik dia pegang n sapu kt pipi khalish. ciannn dia..

Siti said...

besornya kek tu...lawo@

Sue said...

siti,

huhu...