Friday, April 30, 2010

APC dan Kuching

Hnssfff........ penat taip pjg2 tadi tp bila nk publish abis sume ilang. takpe... sabar..sabar...

Apa pun skang da lega sikiiittt la. Pasal Majlis Apc pun da selesai. Majlis telah diadakan pada 29hb kat Oriental Crystal Hotel, Kajang. Aku, ajk Jamuan. Yg liase dgn pihak hotel ttg tempahan, menu makanan dan lain2 yg berkaitan. Alhamdulillah everything goes well. Part makanan, sedap la cuma biasa la, time food test rasanya lain, bila hari function rasanya lain sikit. ehehe...

Pastu grand ballroom nye pulak tak la besar sgt. Just muat utk tak sampai 50 table. So the rest, kena duduk luar ballroom, tapi ada la tablenye kat situ. lagipun staff2 esp buruh ni, yg muda2 la...lagi suka duduk situ sbb tak la protokol sgt. Pastu, time makan pulak mmg lambat. hi-tea katakan. tunggu pulak acara penyampaian anugerah dulu. Makanya, kat table luar, bebudak tu da sebat dulu makanan yg ada. Nak buat cemana, manusia, takkan nak halang. Kot dia mmg tak makan tghari kan...mmg kebulur la nk tunggu smpai 3.30 baru nk makan. Kalo anak kambing ke.. bole la kita nak halang2 tak bagi makan ehehehe...

Kita cite ni, selang seli dgn gamba la ek. baru bestt....


Ni masa kat hospital yg dpt surat refer dr doc klinik tu. Sejukk gile ekon dia. Mmg tak tahan tapi nsb baik skang ni dia da sediakan selimut utk budak2 n warga emas.

*konon2 ayah mithali la kan...? ehehe thx abg coz tlg gak jaga anak2*




Masa ni kat jusco maluri. kat ruang legar ade promotion brg2 it. ini dia buat mcm studio la. actually dia nk promote printer dia yg leh print gambar. brand canon. mulanya aku snap guna hp je ni. pastu budak promoter tu dtg nk amik pic kitorg. tapi damia malu2 kucing la pulak. so dpt gmbr khalish yg tak reti dok diam je la. n budak tu terus print n dpt la 1 copy. tak tepek sini sbb nk kena scan dulu..alahai leceh la nk scan2 ni.



Ok. ni masa Apc. Me n my best buddy, zalinda. Masa smpai, majoriti da masuk dewan tu. so aku just letak je la kitorg punye doorgift kat meja yg paling dkt dgn pintu masuk. then bila suma da kena masuk, tgk meja tadi tu pegawai2 juga la yg duduk. ada la 3-4kusi yg kosong. Bole je duduk. Tapi aku teringat pulak somebody yg ada inform aku masa kt luar tu yg ada table kt tgh byk seat kosong. pastu nampak pulak pegawai yg dok lambai2 kitorg suh duduk meja diorg.


So aku apa lagi, drp duk bersempit2.. pastu mcm crowded sbb nnt penerima anugerah nk lalu2 situ lagi... aku ajak la zalinda dok kt blkg. Huh...heaven betul dpt dok tempat yg selesa.... makan pun tenang je. ehehhe...


Tema adalah BIRU dan HIJAU.

Air pun kita request kaler hijau.

*tahun depan kita cadang buat tema arabian nite pulak ye. tak pun garden party. ok wattt.. tempat lain ada buat tema2 ni?? takde de.. ekekekke*


Ni masa kat pintu masuk. Aku pakai jubah je... ingat senang nk tgk aku pakai jubah? setahun sekali pun mmg takde tauu!! walopun kitorg pakai simple2 je ni..tapi kitorg tau ada gak mata2 yg memandang keanggunan kami. ahahaha... yea.. kami tahu siapa anda yg memandang kami :D


Ini adalah barisan : pengarah perbendaharaan . Pen. pengarah pelesenan. pengarah audit dalam



Ok sudah. cukup pasal apc. next week start audit iso. seminggu. Tapi linda... ko tak yah la nk pening2 kepala yea. packing je la beg2 kau tu.. selamat bercuti ke Disneyland HK ok. Jgn lupa souvenir utk aku kena lebih2. ni mmg kena font besar n kaler, nk bagi ko nmpak bila baca, ye linda...ehhe


Minggu lagi satu pulak, aku akan ke kuching. Ada retreat A.Majlis. dekat 50 org gak la yg pegi. Alahai... maknanya aku akan tinggalkan lagi anak2 aku. Iskk iskk.... Teringat pulak kisah masa aku nk kursus baru2 ni. Plan asalnya, mcm yg aku ada cite, nak letak khalish kat rumah babysitter. Damia, ayah dia yg jaga n katanya nak bw balik kg sbb ada keje kat sana. tapi sehari sebelum tu, tetiba ayah dia kata camni: 'mak suruh bawak balik damia & khalish ke kg, mak nak jaga' aku mcm..biar betul? sebab aku pun mmg tau, mak mertua bz meniaga kedai makan, macamana nk jaga budak2 ni. adik ipar pun tlg mak diorg meniaga. aku taknak la menyusahkan diorg pulak nanti. lagipun tak penah lagi tggalkan khalish kt sana. damia da besar, tak susah sgt nk jaga.

khalish masih kecik. pulak tu fully bfeed. nak uruskan susu dia, nak cairkan, nak panaskan, semuanya ada peraturan. pastu, sape2 yg da ada anak mesti tau bila anak da ada stranger anxiety atau separate anxiety *kalu tak tahu tlg la google* mesti kita sbg ibu ni, was-was samada org bole jaga ke anak kita, atau anak kita ni boleh ke terima org lain yg jaga dia.

tapi bila hubby da yakinkan yg budak2 tu akan ok..dan mak dia yg nak sgt jaga.. so aku pun turutkan aje la. ye la kan... kesian pulak kat mertua yg rindukan cucunya. tp mertua aku sibuk kt kedai. so adik ipar la yg byk tlg jaga *tima kasih byk2*.

Tapi utk ke kuching ni, aku da inform hubby. kalu nk antar balik kg lagi mmg susah sikit la sbb isnin tu kul 5pagi da kena ada kat office. flight kul 8pagi. balik pulak, depart dr kuching kul 6ptg kot. so arrival dlm 8.30pm. kalu camtu mmg susah la sikit nk antar anak jauh2. lagipun tadi da ckp dgn babysitter. dia suke je nak jaga khalish. n dia pun ada ckp yg dia takde masalah nk jaga damia sekali. alhamdulillah.......

so skang ni, aku kena pulun pam utk cukupkan stock ebm nak tinggalkan bsama2 khalish nnt. oh tadi sempat pegi Jusco Bdr Mahkota Cheras. Ada store GNC kat sana. So for the 1st time, aku telah beli fenugreek. production takat ni takde la masalah. tapi sbb nk pulun pam so aku try la. nnt aku inform keberkesanannya ok!

n pasni nk study kat susuibu.com pasal nak transport ebm. memandangkan retreat ni selama 4 hari, so ada susu yg aku perlu bekukan. so aku estimate stock ebm yg aku dpt pam kt kuchg nnt lebih 50oz. so aku perlukan container/coolman box yg sesuai dan nak beli techni ice byk2. harap2 selamat la susu aku.

Eh pastu nk tanya...kalau bawak ebm naik flight (hand luggage) imigresen cek takg??tlg la kwn2 yg ada pengalaman tu ye..... ok...esok hari cuti, dan nk ucapkan:

SELAMAT HARI PEKERJA :D








4 comments:

Enis said...

Hi Sue, kak respect dengan comitment Su menyusukan Khalish. Bertuah si Khalish kan!

Sue said...

kak enis,
thx..insyaallah kak seboleh2 nak sampai umur dia 2thn atau lebih. lagi2 anak lelaki, harap2 dia rapat la dgn ibu dia nnt..

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah meriah sungguh majlis...mesti gempaq kan...salam perkenalan k

Sue said...

anje,
alahh biasa2 aje rasanya. ni pun majlis utk meraikan staff. so diorg pun masa ni la nk bergaya sakan! ehehe.... thx dtg sini ye