Tuesday, June 22, 2010

Mimpi Ular

Apa kes sudah kawen tapi masih mimpi ular lagi ni?

Ingat lagi..dulu masa sekolah2 naakkkk sangat mimpi ular. Orang tua2 kata mimpi dipatuk ular maknanya ada orang nak masuk minang. Dan aku masih ingat lagi masa 1st time mimpi ular masa aku form2.. aku dok mcm kat sungai la, kaki celup2 dalam air. pastu ada ular dok melingkar2 kat kaki tapi tak patuk pun. Just main2 kat ujung2 kaki je. Rupa2nya mmg ada la sorang mamat dok usya aku. Hahahaaa... eh kapelll jugak ok. Tapi tak lama la...

Pastu mimpi ke-2 pasal ular pulak, time tu tak silap masa form3-4 gitu. Mimpi aku terjumpa sekor ular yang lemahh sangat2. Ular tu mcm nak minta bantuan aku ke ape tah, tapi yg penting aku bawak ular tu masuk lam umah. Umah aku lak tu masa dalam mimpi tu, mcm kat dalam hutan ..ala2 kampung gitu la. Tak lama pastu rupa2nya itu adalah petanda aku bertemu dgn sorang lelaki yg sikit kecewa sbb dia minat ngan satu awek ni tapi awek ni reject dia. Bila da slalu sgt calling2 aku n cerita masalah n aku pon jadik lah pendengar setia, last2 mamat ni fall in love plak dgn aku. Kira dekat 2 tahun gak la kitorg bercinta.

Eh tapi bila nk kenal ngan en.suami tadek plak mimpi2 ular ni. Apsal eh?

Haa tapi kan kelmarin aku bole plak mimpi ular lagi. Mimpi ular tu dok dalam umah aku. Pastu aku ke sape tah tangkap n masuk dlm plastik. Pastu ular tu gigit2 plastik tu n berjaya lepaskan diri. Yang peliknye, ular tu siap boleh terbang2 lagi dalam umah aku sebelum akhirnya seseorang yg aku tak sure lak sape berjaya halau ular tu keluar umah. Phewww... Tapi ular tu kaler itam, n pendek.. tak panjang mcm ular yg biasa tu. Apakah maknanya?

Tapi ada lagi satu nk citer. Aku terjumpa kawan lama kat FB. Kitorang da berpisah lebih kurang 12 tahun la. Tak sangka leh jumpa kat FB. Tapi dia tak kawen lagi. Tak pe la.. aku just doakan dia cepat dapat jodoh..

Untuk suamiku, abang tak yah le jeles2 ek.. Hihihihi :p Ayang sentiasa ingat, suami/isteri itu adalah anugerah terbaik yang Allah bagi pada diri kita.

7 comments:

mamalieyna said...

uuikk banyak kali eh mimpi ular..geli weeeeh..=P..

ala..mimpi mainan tidur je tu..yg terjadi sekadar kebetulan..tp tu la kebetulan yg sllu kita samakan! herm... ^_^

Sue said...

ahaha tu la pasal. tgh taip tu pun rasa geli je... hehehe..

betul tu. mimpi mainan tido. tp apa yg terjadi adalah kebetulan. cewah... ayepp mana?

Anonymous said...

Salam.
Saya cuma nak kongsi. Baru-baru ni terdengan ustaz bagi ceramah mengatakan kalau kita mimpi ular, tidak ada kena mengena dengan peminangan atau apa. Sebaliknya ada orang niat tak baik dengan kita. Wallahualam.

Sue said...

anon,

o ye ke.. mcm tu pulak. harap2 takde lah jadi apa pd sy n family. thx for d info ye...

gee ryder said...

i selalu mimpi ular.tkut gak tp dh biasa sgt terus jd lali

lily azliyana @ mama zara said...

wah..mostly mimipi sue tu sume mcm jadik betul2 plak kan..ehehhehe..sy mcm tk ingatlah pernah ke tak mimpi2 ular ni..=p

Sue said...

gee..da biasa? senang la gitu tak yah nk rasa geli lagi. ahahha... skali skala mimpi tu mmg meremang gak arrr

****

lily,
alah kebetulan je tu.. ntah betul ntah tidak. hehe