Monday, February 21, 2011

Mimpi bersalin

Sejak kandungan masuk 32 weeks, dah 3 kali aku mimpi nak bersalin. Phewww~! 1st mimpi tu, aku masuk labour room. Tapi bole pulak ada husband, damia ngan khalish dok tunggu kat luar labour room.

2nd mimpi, kat labour room jugak. Aku macam nak meneran la... bila bangun aku rasa perut sakit n rasa berat ke bawah je.. n aku noticed jugak, perut aku dah turun sket masa bangun tido tu. Adakah aku betul2 meneran masa tido tu? Erkkk risauunyeeeeeee!!!

3rd mimpi adalah sabtu malam. Aku mimpi gi wedding ke ape tah, mcm kenduri kat Port Dickson ke Melaka tah... Lepas aku makan tu, bila bangun someone panggil aku n dia cakap air ketuban aku dah pecah. Ehh bole aku tak perasan? Bila aku tengok, memang basah la kain aku masa tu *dalam mimpi yea*.. pastu ckp kt hubby, doc pesan kalo air ketuban da kuar kena cepat2 gi spital. Pastu bole pulak terpikir takkan nk g spital PD tu kot... pastu ada plak mak aku dlm mimpi tu cakap ni takde pa pe... balik je KL dulu. Heeeee.. Pastu aku pon terjaga!

Ni agaknya pasal aku berdebar2 nak bersalin kot. 2 experience aku yang lepas, masa check up BP naik turun n terus refer ke hosp. by that time masa kat spital, bukaan dah 4cm. 2-2 exp sama je....... So kali ni aku tak sure adakah bakal ke hosp dlm keadaan yg sama, atau mengalami tanda2 bersalin mcm org lain... Anyway harap masa tu hubby ada di sisi.. Kalo tak sape nak antar aku gi spital?? Mau aku drive sesorang gamaknyee... isk isk iskkk *lap air mata awal2*

9 comments:

Zaidah said...

mintak2 tak ade ape2...klu dah banyak anak mesti mimpi nak bersalin sebab dah pernah rasa sakit tu..

Tihara said...

Semuga selamat :)

~mrs.yie~ said...

semoga semuanya selamat.Doa banyak2 (sambil usap2 perut tu..hehe)

Gud luck

lily azliyana @ mama zara said...

samelah kite..spjg preknen kali ni dh 3 kali tk silap mimpi bersalin..cumenye, setiap kali mimpi tu tk pernah mimpi tgh sakit contraction or meneran..mesti tau2 dh nak bersalin, pastu bby dh kuar..latest mimpi jek ade part induce sekali..kan best klu btol2 nnti mcm tu..tau2 bby dh ada..takde rs sakit pon..hehehehe

mamalieyna said...

aduhai...tu sbb asyik terfikir2 kot..huhu..hope semua berjln lancar nnti..~

Sue said...

Zaidah,
ye ke camtu.. ehehe walau dah 2x experience, tetap berdebar2 juga kan. sakit contraction tu yg paling tak tahan....

******

tihara,
thx dear... doakan sy selamat :)

******

mrs yie,
hehehe... doa sambil usap perut, insyaallah.. berdebar2 rasanya.

Sue said...

lily,

eh lily pun mimpi jugakk? heheh sure berdebar2 jugakkan? tp lily da konfem induce kan, so berdebar tggu tarikh induce je la. sue ni berdebar tatau bile baby nk kuar..

*****

mamalieyna,
yups la.. byk pikir.. tgh2 malam terjaga pun mesti nk pikir da rasa sakit ke belum. hahaha padahal belum masuk 36wks

BILUT said...

Lumrah yang Allah kasi memang cam tu ... bersalin memang ar sakit ... so buat cam biasa je ar ... kekekkeke ...

Sue said...

waaaa..kejam!! macam penah rasa?? eekekke.. tak pe, minggu ni nk g jumpa mak bidan, mintak air selusuh n mintak jampi sket supaya en.suami merasa sakit contraction, 10minit rasa sakit pun jadik la...!! baru tauuu sakit tak sakit.