Tuesday, December 21, 2010

Checklist mak sedara pengantin...

Wahhhh da dekat da ni... da tak sabar-sabar rasanya nak jadi mak flower girl. Muahahahahaaa.... Maklum la.. ni first time anak bakal mengiringi pengantin. Sebelum ni tak berani nak bagi.. takut kat situ jugak dia berebut kerusi pengantin atas pelamin. Kekekekkee....

Wedding sabtu ni, 25 Dec di Semenyih. Cam excited jugak la rasanya coz aku pun ada la sibuk2 gak dalam preparation kan.. Masa food test pon aku gak yang pergi. Aku gak yang tukang pilih kaler2 scallop. Macam kan aku lak yang nak kawen...

So checklist untuk aku buat tak banyak pun..Nak suh buat banyak2 pun mintak maapp la yea sebab tak daya dek badan dah ni membawak perut. Lagi 3bulan lagi ni.. tapi rasa mcm minggu depan je due nye. Adehhh.. Harap2 takde masalah la peknen kali ni, biar la cukup tempoh matangnye nanti.

Ok meh tengok apa checklist nye ni:

1. Handbouquet
Ni untuk flower girls, aku yang sponsored. Alahh 2 orang je pun, bukan nak mahal2 janji ada! pastu pulak si pengantin suh aku tempahkan skali dia punye handbouquet. Ok la... tapi i charge siap transportation la ye. Muahahahhaaaa......







2. Gown untuk flower girl

Ok yang ni mesti lah untuk anakanda tercinta. Yang sorang lagi tu, anak yang mak pengantin asuh. So biar lah mak dia yang beli. Ermm plan nk g beli malam ni. Sebab nak tunggu2 lagi takut tak sempat. Sementara ayah damia ada kat rumah ni, bole la.. sok ayah dah balik Pahang, cemana?




3. Wedding cake
Ni untuk cake-cutting ceremony. Aku jugak yang sponsored. So mestilah ikut taste tekak dan mata aku yea cik pengantin.. hehe.. Untuk anak-anak buah lain, jangan jeles ok. Kalau nak i sponsored masa kawen, jangan malu2 bagitau. Kalau malu, i pun diam je la. Selamatttt duhet ahkak!!!






4. Sireh junjung
Oh ni lagi satu. Bukan saya sponsored. Heehehe agak2 la weihhh orang lain nak kawen, aku pulak gedebak gedebuk nak kuar duhettt... Ni pengantin mintak aku tempahkan kat florist. Ye la kan.. dah aku nak g florist tempah handbouquet.. apala salahnye tempah je skali. Sireh tu bole amek free je kat umah kawan.






Ok gambar2 di atas adalah dari pakcik gooogle... tima kasih pakcik dan kawan2..



Teringat pulak sireh junjung masa kawen dulu. Tempah kat florist jugak, tapi biasa la.. sume under budget punye. Nasib la ci.na yang buatkan tu ok.. n dia pun tak kisah siap buat lawa2 n bagi harga cincai punye... Tu pun sebab segala bouquet ; sireh junjung, bunga atas katil, bunga tepi katil, bunga meja makan beradab, bunga tangan 2 set (utk 2 belah punye kenduri)... tempah ngan dia. Yang kelakar masa malam nak kenduri tu, florist tu antar bunga pakai driver teksi je. Bila teksi ni datang kat rumah nak antar bunga, bole pulak my bro yang sulung cakap 'salah lumahhh la.. sini lumah olang kawen. Bukan lumah olang mati mau antar2 bunga'.


Muahahhaha.. siotttt je! Sibbaik aku terdengar ok.. kalo tak abes ranap wedding tadek segala jenis bunga tu. Ci.na teksi tu da konpius2 patah balik kat teksi dia. Sibbaik aku cepat suh abg aku panggil. Hehehhe...





Sireh junjung ni berharga RM30.00 jekkkk!!!!

Kira ok la walaupun masa gambar ni sireh tu terjulur2 kuar gitu. Pas touch up sket2 maka cantik la dia.... Dan ini banner FB si pengantin. Saje bagi glam kat sini.. heheh


Alaaaaa da dekat puluk 6ptg ni. Mana laaa en.suami ni tak dtg2 jemput lagi. Abes la projek Alamanda i malam ni. Adehhh...

4 comments:

Anonymous said...

adekah kek spt pic yg puan tunjuk kan??? hahhaha...

handbouquet i cemane plak eh???
merah ok....

gagagagaga

Sue said...

kek.. kan i da ckp. 1 tingkat je cukup. kalau bertingkat2 kena duk umah flat.. handbouquet kalerful bole?

K-Baby said...

Hi Mommy,
Let's win cute slogan tees for your kids in conjunction with our blog launch!
mykedaibaby.blogspot.com

gee ryder said...

pelamin cantik, kanopi cantik.perfect!

sue, instant tea longan tu yg sachet 3in1 ke? brand in comix jugak ke?
yg red dates tu mmg kurma sajela yer?
aah i shaklee mmg bg pekat.mcm utk tambah protein & lebih berzat la