Wednesday, December 1, 2010

Kedai gunting rambut

Rambut kakak & adik sama naik panjangnye. Aku pun da naik rimas. Rambut kakak pun dah mencucuk2 biji mata. Tapi itu pun dia taknak potong. Kalau nak bercekak atau rambut tu berikat tak pe la jugak. Ni kejap je la.. lepas tu abis serabai balik. Adik pulak dah kerap berpeluh2 tak selesa sebab rambut dah panjang.

So ahad lepas, pagi2 tak la pagi sangat kan.. agak2 kedai da bukak la. Aku pun pergi cari kedai gunting rambut kat k*jang ni. Aku penah gi satu kedai. So aku terus je la ke situ nak tengok bukak ke tak. Sekali mmg da bukak, dah ada orang tunggu turn pun. Hmmm... Apa lagi....


SEBELUM


Sweet pulak aku tgk anak dara sorang ni. Senyum skang kena tutup mulut gitu.
Nampak tak rambut dah cucuk mata tu?




Adik pulak rambutnya makin panjang sampai dia pun da rimas
Ok. Nampak kan nama kedai tu. HAIRAZONE. Ada professional cut. Ada senior cut. Ada junior cut. Pilih la nak yang mana. Aku amik professional cut, harap2 dorang pun profesional la melayan karenah budak kecik kan....



Adik duduk dlm kereta ni. Tu pun berpusing2 kepala dia nak tengok orang tu gunting.




Muka monyokk je. Sian. Hehe..






Comel kan? Eh aku tak cakap anak aku comel. Aku cakap amoi gunting rambut tu yang comel. Hihihi... tapi anak aku pun comel jugak!






Adik - kat kereta da nangis2. Pindah kat kerusi pulak. macam kena paksaaa je. hheheh memang pun!







Tadaaa......
Haiyaa amoi kicik.. manyak comellll la!
Pastu tengok jam da 11 lebih. Perut da lapar balik. Jawabnye.. singgah MCD kat sebelah tu je la.

p/s: kalau la aku terer gunting rambut, nak je potong rambut dorang sendiri. Tapi.... harapan je la!

4 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wei su anak ko pompuan cam muka ko tp laki cam Bilut. Pandai adjust.. kekekeke

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..mmg macam amoi sungguh si damia pas potong rambut..Zara tk pernah lagi pi gunting rmbut kat kedai..ingat nk trim rmbut depan n belakang tp punyelah die tk mau..klu paksa bwk gak, kompem nanes2 mcm si khalish..=p

Marsha~ said...

lama tak jengah sini.. dah besar dah dua budak bertuah ni....

Sue said...

cik lekat lekit (ape la buruk no nama ko ni),

biasa la... kalo muka org lain kang lain lak org kata, ehehe..

*************

lily,
gunting sndiri ke rambut zara? tererrnye... kalu sue, hmmm.. bukan ape, mesti asyik naik hangin sebab baru zasss skali, damia da huru hara nak clearkan rambut yg jatuh kat muka/badan/tangan. kat kedai senang sket, org tu gunting,sue tlg clearkan rambut jatuh tu..

*********
marsha,
yups... tu la, lenkali rerajin la singgah sini. ekekekke...