Monday, January 17, 2011

Baby Ballet

Dari dulu lagi aku suka tengok budak-budak kecik yang menari ballet. Sangat comel ok! Tetiba teringat angan-angan aku sejak kecik dulu. yea.. Kecik la pasal masa tu baru Darjah 6 ok. Masa tu bila tengok anak perempuan cikgu kelas aku yang setiap weekend akan pergi ke ballet class, terasa 'Ohh nanti da besar, da ada anak, aku pun nak masukkan anak kat kelas ballet'

Tak comel ke kalau korang tengok budak2 kecik ni menari ballet dengan gedik2 badan dia. Meliuk lintuk.. jalan n lari terjengket-jengket (tip-toe) dengan romper pink ber-tutu. Tau 'TUTU'? Tak tau sila gugel. Heee..

Ahad semalam lepas breakfast aku bawak Damia ngan Khalish ke playground. Da lama rasanya tak pergi playground. Yang dekat dengan rumah tu tak best.. Dah la kotor dengan sampah plastik aiskrim bersepah sana sini. Takde sivik langsung la budak2 ni. Pastu kat slide ke swing ke, yang dok main adalah budak2 yang bole kata da akil baligh. Menyampahhh hoke!! Ermm yang playground kami pergi tu jauh sket la dari rumah. Belakang Hospital Kajang tu ha. Walaupun tak banyak mainannya, tapi suke sebab bersih je.. Cuma malang sket masa tu tepi jalan ada construction so bunyik steamroll tu bising gile. Duduk kat garden table tu pun rasa bergegar2 badan. Bila tengok Damia & Khalish pun tak bape nak enjoy, maybe masing2 tak bape sihat.. so aku terpikir something. Hehehe...

Call my fren, Linda. Tapi tak jawab plak. Send sms, agaknye dia lupa bw henpon kot.. Oh aku tau hari tu dia sure bawa anak dia, Zara gi ballet class. So masa nak balik tu nak singgah 7E beli paper. Pastu nampak kete Linda. Apa lagi, aku pun cari la pintu masuk kat Dance Centre tu. Main terjah aje la. Sampai atas, ada pun Linda ngan Zara.... Ingatkan nak tengok je Zara berballet. Tapi tetiba lak ter-join trial class dia. Damia la.. bukan aku! hehe



Tapi damia malu2 meow.. Geram aku! Selalu tak pernah pulak nak malu2. Agaknya sebab cikgu tu frenly sangat kot.. Damia ni kena buat tak tau je kat dia, baru dia ok. Tapi dia perhatikan je apa budak2 tu buat. Nampak ada minat jugak la...





Comel kan Zara?



Dah nak abis baru la damia nak join.
















Ok kalau ada sape2 yang berminat bole la pegi situ. Ada jugak cawangan kat Semenyih & Danau Desa. Yuran pulak, tak mahal pun.... Rm55 je sebulan. Pastu kena beli baju ngan kasut, harga around rm 120 la, ikut saiz. Macam damia (aku saje je tanya kt org tu) kalau konfem nak join class, next Sunday datang register n try baju terus. Standby ke duit 300 utk daftar 20 +deposit 55 +advance fee 55 (divide by 4weeks coz jan tinggal 2 wks je) + baju + kasut.
Aku tanya damia, nak ke join Zara? Damia kata nak.. adehhh.. kena kira-kira bajet lagi ni. Tapi rasanya takat 55 hengget je sebulan, apa nak kira..kan?? Yang penting dia boleh enjoy ballet dancing, pastu make a fren dengan kaum lain (melayu of coz.. ada cina.. dan ada negro. betul punye negro ok.. comel je aku tgk, kaler da mcm arang pastu pakai baju pink hehe.. tapi ni negro yg ada standard la kan)

Lagi satu yg aku suka pasal tarian ballet ni, tengok la posture badan budak2 tu. Melentik... Cantik je kan?

9 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

Bagus aktiviti macam nie:)comel-comel semuanya:)

gee ryder said...

aku pun suka tgk budak pompuan nari ballet tp pakaii la aku xde anak pompuan lgi hehe..

damia bole ar join cpt sebelum badan dia membesar nanti lagi liat

Sue said...

k,mieja,
yea la..comel2 kan...

*****
gee,
betul tu kena antar damia cepat2, b4 badan jadi keras. heheh

mamalieyna said...

mmg comel! join la damia, auntie leh tengok damia beraksi plaks..hehe..

BILUT said...

Emm ... Cam best je i rasa pun nak join cepat, cikgu cantek ... kalo lambat nanti badan nie naik keras ... payah lak nak lentur2 kan ....

Sue said...

mamalieyna,
insyaallah ahad ni nak enroll damia. bagi dia jd girl yg gedix sket coz skang ni mcm lasak n garangg je! hehe..

*******
BILUT,
cehhhh..tak payah berangan la bang oi. Badan tu sumenye da keras, tang mana yg lembek lagi cuba cakap? ehhehe.. ni nak bagi anak join yea, bukan bapaknye. Takat bapak, meh sini i lentur2kan badan u kat tiang katil. wakakkakakaka...

bintangjauh said...

Salam berkenalan Sue, berterimakasih kerana sudi intai-intai dan menjadi members diblog sis Ratna ini. Apa Khabar dan kandungan anak yang ketiga? Sis Ratna punyai tiga anak, mereka semua dah besar-tinggi yang bunggsu berusia 11 tahun, semasa Princess Elisa dan Princess Elyne Gabrielle berusia 5 tahun mereka ke-class ballet classic, sayangnya anak-anak sis Ratna tidak lagi berminat, lansung berhenti. Comel dan cantik anak princess Sue, boleh nanti mana tahu terus keperingkat "Danseuse Etoile". Salam manis manis madu.

Sue said...

Bintangjauh,
salam sis Ratna, tima kasih sudi singgah sini. Alhamdulillah sue n baby baik2 saja. Wahh princess sis Ratna pun pernah join ballet class yea. Sure comel, kan?

Anonymous said...

boleh bg addres x kelas ballet tu? tq akk