Wednesday, September 3, 2008

Bangun sahur

Aku bukak website Mak Lang saje nk tgk menu apa dia masak semalam. Aku pnh try satu resepi kat web ni, mmg sedappp.. So bila skroll down tu sampai la ke entry bertajuk "adakah anda susah bangun sahur?" Ada la tips2 yg maklang ni bagi cemana nk bangunkan org utk sahur..

Tetiba aku tegelak sorang2.

Aku teringat satu kes antara aku ngan husband aku. Dia mmg la liattt sgt nk bangun tido. Aku pulak jenis yg 3 kali panggel, tak bangun, so lantak la kan.. Tak suke aa kejutkan org tido. Tensenn je.

Kejadian ni aku rasa berlaku dalam tahun lepas kot. Dalam bulan puasa gak rasanya. Aku tgk tv, ada drama lakonan Zul Yahya dan M Rajoli sbg bapanya. Zul yahya ni jenis yg susah nk bangun sampaikan bini dia lari. Bila balik umah bapak dia, susah sgt nk kejut, last2 bapak dia baca Yasin. Hehehe..

Tu la yg aku buat kat husbd aku. Susah sgt nk kejutt.. last2 ...

'Bismillahhirrohmaanirrohim... Yaasinnnn...'

Terus dia bangun. Pastu aku la yg kena marah. Muahahahhaaa.... ! tau pun nk bangun.. geramm aku! Sowie yek bang.. niat nk gurauuu jekk.. hihihi..

4 comments:

~dyla~ said...

heheheh, kelakar la...
kalau nk tau, sy pun liat bgn shur! hik hik hik

green apple said...

laki aku ko baca la apa pun, makin sedapppp dia layan mata. tu yg selalu aku tolak bg jatuh katil.

Sue said...

dyla : ye ke.. abes sape kejut sapa ni? hehe

green apple: hahaha..ganas nye ko..

alamaya said...

sua...saya da baca entry kat mak lang tu..hahahaa..lawak lawak