Tuesday, September 23, 2008

O-owhhhh..

Damia skang ni happy sgt2. Maklumla nak dpt adik. Hehe.. Dah pandai main cak-cak dgn baby dlm tummy ibu ni. Noti la damia...
Pandai cium my tummy, siap tepok tgn n hulur kat tummy mcm gaya minta nak dokong adik.
Baru lagi... baru nak masuk 4mos. Edd will be end of march 2009. Abang hope sgt baby kuar 9hb jugak. Ayoo susah la mcm tu.. sume nak 9 mac jek! hehe
So aku dah start surf apa2 brg yg perlu. Babycot tu of course la tak yah beli dah. Yang paling
penting skang ni, saving duit utk beli breastpump. Kali ni memang aimed nak fully bf. Damia dulu sampai 5 bulan je pastu dia sendiri yg reject. Sedih tauuu...




Currently eyeing benda ni.. Medela Freestyle Breastpump. Complete set. Tote bag pun cantik je kalau nak bawak g opis.

Masa damia dulu, aku tak penah pikir nak beli apa2 breastpump sampaila da deliver n susu tak kuar. Yang kelakarnye, tak sangka lak cik abang pandai nak shopping brg2 baby tanpa aku. Dlm diam2 dia gi jusco maluri n shopping baju damia sikit n beli breastpump pureen electric. Ok je pakai tp da rosak pulak. Mana taknye, mak aku gi rendam botol dgn pump tu sekali. Hehe..

So kali ni mmg strive la nak dptkan medela ni. Mmg nak fully bf. Susu formula mahal beb! Lagipun susu ibu kan terbaik utk baby.



Ni pic masa 1st time nak bgtau abang pasal ni. Amektester kat klinik (free sbb panel kan) pastu tak sabar2 lagi kat opis dah test dah. 2 kali test sbb tak percaya! Huhu..


Ni pulak expression damia bila aku kata 'Ooooo.. damia nak jadik kakak ekkkk?' hehe..

Anak buah aku baru bersalin sabtu lepas. Baby girl. So semalam baby discharge n aku sempat gi tgk kat umah dia (depan umah aku je!) Damia sukee sgt. Pandai dia popok (tepuk slow2) baby bagi tido. Tapi kang kejap2 hulur botol suh baby minum. Bila baby bf, damia pulak nak bf kat aku. Sabooo jek la!!!

10 comments:

isz_3707 said...

hahaha..dah tua baru sibuk nak bf, dulu masa kecik bagi nenen xmo eh damia? asje jek..heee

syahnana said...

sue...aku ader sorang member nih nak tolak breast pump yg ko nak tuh...new in box...rm1600...mmm mahal ker murah...haku pon tak tau...dia tgh cari orang nak let go mende tuh.

DYLA said...

ni gmbr baru damia? comelnyaa..

Sue said...

iszan : tu le pasal. tapi aku tak bagi.. gigi da byk woo tak pasal2 dia geramm abes dia geget nanti!

nana : ye ke.. bagi aku harga tu murah sikit la dr harga yg aku jumpa. nape dia nk let go? dia tak bf lagi ke? sape dia? installment bley ke? hehehhe

dylia : eh tak la..ni pic lama 3 bulan lepas. pic baru tak lawo sbb rambut da kena gigit tikus (aku le tikus tu..haaaha)

syahnana said...

ko try pi blog dia..
http://altuty.wordpress.com
try ler tanyer kot2 leh instalment hehehhe....

halen said...

waaa.. damia dh nak jd kakak eh. gud gud.. sy suker lorrrr hehehe.

green apple said...

elellele....comey nya muka budak yg nak dapat adik ni

marsha said...

seronoknyeeee nak dapat baby lagi kan? sy pun pasni nak beli breastpump medela ni.. susu formula sangat mahal ok.. bila anak dah byk minum baru kita terasa kan? huhu

tuty said...

sue,
thanks for dropping by.

Sue said...

to all: thx 4 ur comment.

kak di, comel jekk kan org nak jadik kakak tu..ehehe