Monday, September 15, 2008

Firstly aku nk reply la msg kat shoutbox sblh ni.. sowie ek.. malas nk login oggix. hehe...

To Niza : bday ko bile ek? ko tak bgtau aku pon. Mestila ingt bday buyek.. dia kan kekasih gelapku. muahahaahahahaaa... Tak ar.. tu ingat pun pasal dia 9hb. Kalau sape2 lahir 9hb mesti aku ingat tak kira la bulan bape pun. sebabnye aku nye 9 jun. Hsbd aku 9 mac. damia pun 9 mac. Ex-bf aku 9 jan. Huhuhuhu.........
Okeh.. ni nk citer pasal weekend aku. Hari sabtu kitorg g darussyifa'.. amek air penenang jiwa yg kacau ni. Hehehe.. Tak la.. utk damia, asik meragam jek! Pastu gi masuk kat upm. Jalan2 kat bukit ekspo. Jam masa tu dlm kul 4 lebih.
Rupanye dlm bulan puasa pun budak2 upm ni dok berdating tak hengatt ekk.. pot baekk lak tu. Sunyi jekk area tu. Damia nmpk playground kat situ, so kitorg pun bwk la dia main2. Syok gak.. angin2 petang.. walaupun tak leh makan/minum even aku tak pose time tu, dah terbatal dek muntah2 pagi tu tapi still enjoy.

Da nk naik kete, aku terbau sesuatu. Arghh.. damia wat kuehhhh..!! Apalagi, abang la kena cebok kan. Hahaha..
Nasib baik ada paip kat sini. Kalu tak mau semerbak satu kete.. konfem aku pengsan!

Pastu gi Pasar Ramadhan kat Sri Serdang, beli2 juadah sket n balik umah..

*********************
Tiap kali bulan puasa, aku sukeee sgt baca Salam Perantau kat sokkabar. Pastu berangan kalau2 la aku yg dlm gmbr tu. Huhu.. dari dulu sampai la skang, berangannnn je la!



Teringat sesuatu.. masa tu aku da masuk uitm. Sorang sepupu yg keje kat bkt aman ni dtg la rumah. Borak punye borak termasuk la pasal aku nye study. Pastu tetiba dia tanya...

'Awat takk apply study oversea? Ni kalau tgk result spm ni sure dpt punye...'
Aku terdiam..

Masa aku interview kat opis skang ni, sorang pegawai / interviewer tanya aku soklan yang sama.. Alasan aku : mak saya tak sihat.. kalau sy study jauh2 sape nk jaga dia..
Yea..aku memang nakk sgt study sana. Nak sgt merasa dok negara org. Kdg2 sampai hari ni aku terasa sikit kesal sbb tak bertindak awal. Tapi.. aku tak tau nak apply cemana??? Kat mana nk dpt borang?? Bole tak..? Kesian kan aku.. Tu la mulut berat sgt nk bertanya orang. Kalau tak sure gambar aku tertempekk kat dlm sokkabo tiap2 bulan pose. hehehehe..

Penah, masa ngandungkan damia dulu, masa tu dlm 5 bulan prgnant. Ym ngan abang time lunch. Aku kata la kat abang :

'Baby kata ayah carik la duit byk2. Nanti baby nk study oversea. Nak tunaikan impian ibu..'

Dan-dan tu aku terasa gerakan pertama baby dlm perut. Teruja sungguh! Nampak sgt damia ni memahami aku even masih dlm perut. Cewahhhh...

Apa pun.. kat mana sekali pun.. aku tetap doakan kejayaan damia suatu hari nanti. Theory org kg abang... 'ni esok2 anak mesti pandai ni.. mesti belajar universiti ni. Ye la.. Mak pak dia pandai2...' Insyaallahh....... tapi selaku mak pak ni pun kena la usaha bagi anak pendidikan yg sempurna. Tul takk???

Selalu tanya damia.. 'nanti besar skolah cina ekkk... co-ceng-co-ceng (konon ckp cina la)' dan damia pun tersengih2 cam kerang busukk.. hehe.. comel!!

**Nampak tak rambut damia? Huhu.. nampaknye tak sempat pjg la raya ni. Cian dia. Kalau bawak gi salon, repair, bole tak??








4 comments:

niza said...

weiii..ape yg ko dah wat ngn rambut damia tuh??hehehe..aku pun ader plan gak nak potong rambut damia aku...bile aku tgk damia ko..pk lak aku bnyk kali...hahahaha...
aku ngn buyek slalu deting dlm phone setiap thn pd 8hb sept...aku akan jd org yg 1st wish bday dia...n dia akan jd org yg last wish bday aku...hahahahhaa...

Sue said...

hehe.. tu la. nyesal aku. terlupa plak nk raya. hehehe.. tgh pk apa cara nk bagi chumels. pakai hairclip bole kot..

green apple said...

takde yang bestnya study overseas tu, orang luar pun berebut-rebut nak study tempat kita.

**kata-kata dari org yang sampai skang bengang tak gi AAD**

Sue said...

hehe kak di.. jgn bengang2.. jom makan big apple