Friday, September 12, 2008


Damia demam lagi..


Rabu - gi klinik, check up damia ngan aku skali. Seksa gileee okehh!!


Dari 8.30 sampai 10.30 nak setelkan register aku sbg kes baru ngan amek basic check up i.e urine test, amek berat n test darah.. adoiiyaii.. menyampahhh haku ngan bebudak praktikal MASTERSKILLS. Lecturer diorg ni pun bagi la student tu master dulu baru antar praktikal.


Ni tak.. nak isi borang pun terhegeh2. Da la aku be-2 jek ngan damia. Tau je la si kecekkk ni mana reti diam. Kejap2 tarik tangan aku ajak balik.. Kejap2 suh dokong. Mana aku larat beb.. Da la pose.


Aku pulak kejap2 tanya kat student tu 'dah siap ke dik...?'


Pastu kaunter 1 da panggil no. aku utk cek damia. Dah tu kena masuk bilik no.5 plak. Aku tunggu le ngan kad aku skalik.. tak setel2 lagi. Damia da beguling2 kat lantai.. Hanginnn gile aku kat klinik tu.. Ikut ati nk blah je.. Tapi bulan lepas aku dah blahh, takkan kali ni nk blah jekk lagi?


Mulut aku dah bebel2. Tgh tunggu nak amek darah, student plak lemauuu jek. Aku doa le sgt biar la nurse yg amek. Tapi memandangkn kes baru, kena gak la tggu student tu, dia lak tunggu lecturer dia yg tgh tgk student lain cucuk org.


Bila turn aku, budak student cucuk 2 kali tak dpt2. Dtg lecturer plak.. cucuk 3 kali pun tak dpt2 darah sampaikan dia surrender, pass kat nurse. Nurse tu sekali cucuk je da kuar darah. Maknanya... Lecturer tu kena la study balik.!! Patut le student pun lemau!


Tapi kan dorg tau aku tgh hot. Pas sorang..sorang student mintak mahappp kat aku. Sampai lecturer pun mintak mahap kat aku pasal lambat. Aku diamm jek. Sib baik student lain tu nak tlg main2 dgn damia.. kalu tak haruuu.


Kul 11.45 baru setel. Balik umah, plan nk gi keje plak pastu. Tapi gi beli ikan dulu, masak utk damia merangkap utk aku sekali. Tak larat.. mcm nk pengsan. hehe.. Pastu damia da start demam. Terus sms dato kata aku nk cuti le...


**********

Khamis - damia demam lagi.. kali ni teruk pulak sampai tak leh berdiri n berjalan. ops lupa nk citer..semalam tu pun damia kena jab. So aku ingatkn sbb jab tu yg jadik camtu. Damia asik nangis2. Biasala.. budak lasak tetiba kena baringg je. Mau tak bosan life dia satu hari ni. Pastu mak aku pun picit2 la kat punggung dia n lama2 dia pun terlena..


Da ptg sket baru leh bangun n jalan2. N baru la aku tau rupa2nya semalam dia ade jatuh terduduk masa mandi2 kolam.. anak buah aku yg form 2 plak tak bgtau pun. Hampehhh betul!

Masa tu aku gi beli ikan.. Patut la aku tak tau..


Pasni gi check up kena la ayah damia ikut sekali. Kalo tak haruu.. konfem aku nanges2 kat klinik tu.. mana nak bawak diri.. mana nk kejar damia. Aku da kuar dari bilik nurse pun dia still ronda2 kat dalam tu. Siap main kejar2 ngan nurse. Adoiii....


**********


Hari ni badan damia tak panas tapi deda je.. Pagi tadi cek suhu 35dgre. Ni kang balik tak tau la cemana. Malam tadi seksanya... Dia tanak tido. Aku plak da ngantuk + penat gile. Jam da kul 12.30am. Adoii.. Nasib ayah dia balik. Dorg ber-2 la dok begelak2 depan tv. Aku selambe je tido. Nasib la kan.. aku da penat jaga 2 hari. So turn ayah la plak...


2 comments:

marsha said...

semoga damia cepat sembuh.. ;)

mazzuana said...

sue, damia nyer demam kerap ek..ko bawak gi specialist la sue..