Tuesday, September 16, 2008

OMG! Kursus utk pegawai PBT Selangor akan bermula seminggu lepas raya. Aku rasa, turn aku dah hampir tiba. Tinggal bape org je lagi yg tak pegi. Yg kekananan sume of course la lambat lagi turn dorg.

3 bulan beb!

Sayanggggnye nak tinggal anak. Dah la skang ni damia asik meragam. Asik nak berdokong, tido pon gedik2 pelok aku. Huhu.. aku mmg suke dipeluk, sampai ayahnya pun jeless.. Asal ayah pegang je ibu, damia merengekk dan makin kuat dipeluknya aku. Sukeee sgt tido mengadap muka damia dekat2.

Hrmmm...tapi nak taknak kena gi gak la rasanya kalau da mmg turn aku. Kalau thn depan lagi leceh, kan? Nape laaaa ade kursus ni?? Kalau lulus n terus dpt anjakan gaji ke ape ke tak pe gak. Ni tak, dah la mbazir duit rakyat, output kalau excellent takpe gak. Ni ade kes yg cerai-berai sbb da tertangkap cintan sama2 pegawai masa pi kursus..ape ke he? Dah la tinggal anak, tinggal suami lama2. Even leh balik weekend pun, 3 bulan tu lama tauu!

Patutnye buat je 2minggu mcm induksi tu. Ok pe.. tu pun seksa aku nak abeskan induksi dulu! Nyampahhhhh~

7 comments:

marsha said...

tulah kan.. sejak dah ada baby ni beraaaaaaaaaat je hati nak gi kursus walaupun sehari.. tambah2 lagi kalau masih bf.. macam manalah agaknye ye?

Mommy Lily said...

salam singgah...thanks dtg blog kite

kesiannye nk kena tinggal baby 3 bulan. lama tu... kalau mami tk leh tahan la...kalau anak tk nangis, maknye akan nangis...huhu

supermummy said...

wah lamanya kena gi kursus..saya pegi btn 5 hari pon asyik sedih teringat kat anak..anyway salam perkenalan! ni first time saya kat sini..saya add ur link kat blog saya ya!

DYLA said...

tak seronok kan gi kursus. nyampah je rasenya...

Sue said...

marsha : masa bf damia dulu, tiap kali g kursus mesti sedih sbb kena pump n buang je susu tu.. sbb dulu pun pump tak byk yg dpt.

mommy lily : huhu..ni pon dok sesorg kat opis da nanges2 dah. masa kursus nnt sure la meraung2 pulak.

supermummy : salam pkenalan. sedih kan nk tggl anak. sy dulu masa g btn, tgh sarat ngandung 8bulan. power tak? huhuhu.. dah la kat melaka, kena panjat bukit, tangga..takde jln yg rata pun tau!

dyla : ha'aa..mmg nyampah!

PuteriSatu said...

akak pun sama..tak suka pi kursus...nyampah!!!!

alamaya said...

hissyy..lama nye kursus tu..aisey...tak sanggup la nak tinggal anak lama gitu kan....sabar je laa..nak buat camne...kene keje...sabar la ye kalo dah kene turn tuu